Ege bölgesinde huzurun adresi olarak bilinen Urla, henüz yerli turistlerin dahi çok fark edemediği ve belki de bu sayede huzurlu kalabilen ilçelerimizden. Kıymetini en iyi İzmir sakinlerinin bildiği Urla, kendine has yemek kültürü, çok sevimli mimari yapısı ve temiz sahilleri ile insanın içini ısıtan bir ilçe. Buraya gelen herkesin yerleşme planları yaptığı Urla, sevdikleri ile huzurlu bir hafta sonu kaçamağı yapmak isteyenlerin adresi.

Urla - Kayıklar

Urla birbirinden renkli festivallere de ev sahipliği yapmaktadır. Eğer rotanızda Urla yer alıyorsa, yollara düşmeden önce mutlaka festival takvimini kontrol etmenizi ve planınızı bu tarihlere göre yapmanızı öneriyoruz. Urla’da Mart ayında geleneksel olarak Mart Dokuzu Urla Ot Festivali, Nisan ayında Enginar Festivali ve tabii ki, Bağbozumu Şenlikleri düzenleniyor. Her mevsim seyahat edebileceğiniz Urla, doğayla baş başa huzurlu bir tatil yaparken çok farklı deneyimler yaşayabileceğiniz bir bölge! Ayrıca, İzmir’in bir diğer cennet köşesi Seferihisar hakkında da bilgi sahibi olmak isterseniz, İzmir’in Sessiz Köşesi Seferihisar başlıklı yazımızı okumanızı tavsiye ediyoruz.

5Urla’da Neler Yapılır?

Urla - Sahil

Sessizlik ve huzurun adresi olarak bilinen Urla doğasıyla büyülerken, aynı zamanda keşfedilmeyi bekleye birçok da değere sahip! Eğer yolunuz bir gün Urla’ya düşerse, bu yerleri mutlaka ziyaret etmenizi tavsiye ediyoruz.

4Güvendik Tepesi

Urla - Güvendik Tepesi

Urla’nın en çok ziyaret edilen bölgelerinden biri olarak ön plana çıkıyor Güvendik Tepesi! Burada güneşin batışı ve doğuşunu izlemek gerçekten muhteşem bir tecrübe. Ayrıca hemen tepenin yakınında bulunan Necati Cumalı Anı ve Kültür Evi’nde de hoşça vakit geçirebileceğiniz son derece şık ve güzel bir kütüphane yer alıyor. Bu özel tepe, Çeşmealtı, Urla ve İzmir Körfezi’ni tam karşıdan göre büyüleyici bir manzaraya sahip! Güvendik Tepesi’nde konukların zaman geçirebilmesi için park, kafe ve restoran da bulunuyor. Urla’da ziyaret etmeniz gereken yerlerden bir tanesi de mutlaka Güvendik Tepesi olmalı! 

3Karantina Adası

Urla - Karantina Adası

Eski çağlarda cüzzamlı ve vebablı kişilerin karantinaya alındığı adadaki havayı solumak çok farklı bir deneyim olabilir. 40 asırlık tarihi olan adada bölgede bulunan kalıntılar sergileniyor. Karantina Adası dalgalanmayan antik plajı ile dikkat çekiyor. Ada, çam ve palmiye ormanlarıyla kaplı bir yol ile karaya bağlanıyor. Bu yol, M.Ö. 225 yılında Büyük İskender’in emriyle inşa edilmiş. Ayrıca, bu tarihi adanın kuzey ucunda keşfedilmeyi bekleyen antik döneme ait 5.000 kişilik bir amfitiyatro bulunuyor.

2Urla’da Ne Yenilir?

Urla - Enginar Festivali

Buna ayrı bir başlık açmamız şarttı zira Urla hem gözünüzü hem de midenizi tıka basa doyurmak isteyeceğiniz bir yer. Alkol sevenler için rakı-balık keyfini yaşatacak çok fazla balıkçı var ayrıca iskele bölgesinde alkolsüz de balık keyfi yapabileceğiniz balıkçılar mevcut. Tabii standart olarak hepsinde muhteşem bir manzara var, Urla’nın her tarafı güzellik her tarafı manzara. Ayrıca, Ege’nin Başkenti İzmir’in Gezi Rehberi başlıklı yazımızı okuyarak İzmir hakkında detaylı bilgi edinebilirsiniz. 

Urla - Enginar Dolma

Balıktan sonra Urla’da çok fazla ot restoranı var. Ot deyip geçmeyin, kavurmasından dönerine kadar çok farklı çeşitleri var. Urla’nın Ege Bölgesi’nin en zengin mutfağına sahip olduğu iddia ediliyor. Hem zengin bir mutfak hem de daha önce adını dahi duymadığınız lezzetleri burada tadabilirsiniz. Enginar, Urla’da adeta bir sanat malzemesine dönüştürülmüş. Belki 100 farklı çeşidinin yapıldığı bu özel sebzenin aynı zamanda geleneksel olarak festivalleri düzenleniyor.

1Urla Ulaşım

Urla - Genel

İzmir merkeze çok yakın olan ilçeye İzmir’in bir çok bölgesinden dolmuşları kullanarak sadece 30 dakika içerisinde ulaşabilirsiniz. İzmir’e hava yolu , kara yolu ve trenle rahatça ulaşabilirsiniz. Adnan Menderes Havalimanı, Urla’ya 57 km uzaklıktadır. Urla’ya ulaşmak için havalimanından otobüs ve taksiye binebilirsiniz ya da araç kiralayarak ortalama bir saat içinde bölgede olabilirsiniz. 

Eğer siz de İzmir’in bu özel ilçesini keşfetmek isterseniz, mutlaka festival takvimini kontrol edin! Çok renkli festivallere ev sahipliği yapan Urla’da harika zaman geçirebilirsiniz. Farklı konu başlıklarında görüşmek üzere…

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz