Üç tarafı denizlerle sarılı, doğa harikası ülkemizin en ünlü denizlerinden bir tanesi olan Akdeniz, tatil kasabalarının da bolca olduğu bir yer. Temiz suyu, mavi bayrak ödüllü pek çok plajı ve elbette harika tesisleri ile Akdeniz’in herhangi bir köşesinde tatil yapmak, kesinlikle paha biçilemez günler geçirmeniz anlamına geliyor. Tatil Dükkanı olarak bu yazımızda sizler için Akdeniz’in ünlü plajlarını listeledik.

Siz de Akdeniz sahillerinde birkaç gün geçirmek, bolca tatil yapmak, gezmek ve dinlenmek istiyorsanız, doğaya karışabileceğiniz, tertemiz bir denizine girebileceğiniz harika plajlar biliyoruz! İşte doğa harikası plajlarımız:

4Kleopatra Plajı, Alanya

Akdeniz'in En Ünlü Plajları - Kleopatra

Alanya’ya hiç gittiniz mi? Akdeniz seferine çıkan Mısır’ın ünlü Kraliçesi Kleopatra bile gitmiş, siz de mutlaka uğramalısınız! Kleopatra plajı, rivayete göre, Kleopatra’nın denizinde zaman geçirdiği bir plaj ve halka tamamen açık.

Akdeniz'in En Güzel Plajları - Kleopatra 1

Muhteşem bir kumsalı olan Kleopatra plajının uzunluğu yaklaşık iki kilometre ve bu uzun plajda hemen her şey elinizin altında bulunabiliyor. Yeme içme mekânları, duş, dinlence mekânları ve daha fazlasını bulabileceğiniz ve ücretsiz olarak giriş yapabileceğiniz bu plaja mutlaka uğramanızı tavsiye ediyoruz.

3Çıralı, Antalya

Akdeniz'in En Ünlü Plajları - Çıralı

Antalya, yapılan araştırma ve incelemelerin ışığında dünyanın en güzel plajlarının bulunduğu şehirlerimizden bir tanesi ve bu plajlardan bir tanesi de Çıralı olarak biliniyor. Birinci derece sit alanı olan ve tamamı ile koruma altına alınmış Çıralı’da, harika bir kumsal ve muhteşem bir doğa mevcut. Etrafınızda yemyeşil bir orman, önünüzde ise uçsuz bucaksız bir denizin olduğu bu plajda geçireceğiniz birkaç gün; sizin için kusursuz bir tatil olabilir.

Akdeniz'in En Ünlü Plajları - Çıralı 1

Turizm açısından çok değerli olan Çıralı’nın genelde sakin olduğunu da belirtmekte fayda var. Burası, hem yürüyüş alanları hem denizi hem de çam ağaçları ile kesinlikle gidilmesi gereken yerlerden!

2Olympos Plajı, Antalya

Akdeniz'in En Ünlü Plajları - Olympos

Antik Yunan medeniyetinden bu yana kültür hazinelerini korumayı bilen Olympos’un plajı da oldukça ünlü. Akdeniz’in ünlü plajları listemizde, Olympos’a yer vermemek, kesinlikle haksızlık olurdu.

Akdeniz'in En Ünlü Plajları - Olympos 1

Manzarası muhteşem olan, yer yer antik medeniyetlerden kalma pek çok parça görebileceğiniz bu uçsuz bucaksız kumsal, ayrıca bir yamaca yaslandığından manzarayı seyretmeniz için harika bir panoramayı sizlere sunuyor. Tatile çıkmayı planlıyorsanız, Olympos Plajı’na yakın bir tesis kesinlikle listenizde bulunsun!

Bu yaz, tatilinizi Antalya’da bu büyüleyici plajlarda geçirmeye karar verdiyseniz, Her Şey Dahil Antalya Otelleri İle Rahat Bir Tatil Geçirin başlıklı yazımızı okumadan plan yapmayın! En iyi otellerde avantajlı fiyatlarla konaklayabilir ve bir tatilden fazlasını yaşayabilirsiniz.

1Kaputaş Plajı

“Her şey elimin altında olmasın, orada burada tesis de olmasın; sessiz ve sakin birkaç gün geçireyim, kamp yapmak istiyorum” diyenler için Kaş ile Kalkan arasında Kaputaş plajı biçilmiş kaftan! Akdeniz’in sessizliği ve dalgalı denizi ile bilinen plajı Kaputaş’ı da sessizlik arayan bireylere öneriyoruz, ancak önemli bir husus, buraya giderken hazırlıklı ve donanımlı olmanız kesinlikle öneriliyor.

Akdeniz'in En Ünlü Plajları - Kaputaş 1

Tatil Dükkanı üzerinden, yukarıdaki tüm plajların yakınındaki tesislere göz atabilir ve anlaşmalı olduğumuz tüm tesislerde erken rezervasyon fırsatlarından yararlanabilirsiniz. Unutmayın, bizler “Tatile hep açığız” ve sizi bekliyoruz!

[destination name=”antalya”][/destination]

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz