Türkiye’de gezilip görülecek pek çok yer var ve Güre de bunlardan bir tanesi. Edremit ilçesine bağlı bir sahil kasabası olarak bilinen bu sessiz, sakin ve huzurlu yerleşkede bir kaçamak yapmak adına bulunabilir ve unutulmaz bir tatil yapabilirsiniz. Bir kez gittiğinizde, şüphe yok ki defalarca gitmek isteyebileceğiniz bir yer olan Güre’de; harika oteller de bulunuyor.

Bu yazımızda sizler için Güre’yi enine boyuna inceleyecek, gezilecek yerlerinden, tadılacak lezzetlerinden ve elbette konaklayabileceğiniz otellerinden bahsedeceğiz. Ek olarak, Tatil Dükkanı içerisinde İstanbul’un Cennet Köşesi: Şile başlığında da Güre kadar güzel bir yer olan Şile’yi ele almıştık. İncelemeyi ihmal etmeyin.

14Güre’ye Dair

Güre Saruhan Termal Otel - Termal Havuz

Güre, Antik dönemde Astyrene olarak bilinen bir yerleşke. İlk yerleşimin Milattan Önce olduğu biliniyor, çünkü burada pek çok antik kalıntıya rastlayabiliyorsunuz. Verimli toprakları, doğası ve bir sahil kasabası oluşu ile dikkat çeken bu beldede, gezilip görülecek pek çok şey var, ancak bu sahil kasabasının yavaş yavaş popülarite kazanmasının en büyük sebebi, kaplıcaları.

Yüksek mineral değerleri ile bilinen kaplıca suları ile Güre’de termal turizmi de yıllar geçtikçe gelişiyor. Hem denize yakın oluşu hem de termal olanakları sebebiyle, burada yakın zamanda harika konaklama tesisleri kuruldu.

13Gezilecek Yerler

Güre içerisinde gezilecek tarihi yerlerin yanında, doğal güzellikler de mevcut. Edremit’in bir ilçesi olması sebebiyle, Edremit içerisindeki pek çok yere rahatlıkla ulaşabiliyorsunuz. Aşağıda, en önemlilerini ve muhakkak görmeniz gerekenleri, sizler için sıraladık.

12Güre Camii

Bu camii, tarihi kadar mimarisi ile de dikkat çekiyor. 1880 Yılında inşa edilmiş Güre Camii’ne dışarıdan baktığınızda da, içerisine girdiğinizde de mest olabileceğiniz ayrıntılar yakalayabiliyorsunuz. Bakıldığında, sahil kasabasının en eski yapısı olan bu camii, kabartmaları, süslemeleri ve genel görünümü ile görülmeye değer.

11Güre Kaplıcaları

Güre Kaplıcaları, daha önce de belirttiğimiz gibi; Güre’yi popüler hale getiren en önemli etmenlerden bir tanesi. Sağlık turizmi açısından yıllar geçtikçe kendisini daha da geliştiren bu beldede, kaplıcalar Antik dönemden bu yana kullanılıyor. Yüksek mineralleri ve şifalı etkileri sayesinde, Güre sularında geçirebileceğiniz birkaç gün size çok iyi gelebilir.

10Gelinçamı Mesire Alanı

Doğa ile baş başa kalmak isterseniz, sizi Edremit ve Güre’nin muhteşem mesire alanlarına alalım. Piknik yapabileceğiniz alanları bulunan ve aynı zamanda huzurlu birkaç saat geçirebileceğiniz bu Gelinçamı mesire alanı, Güre’ye oldukça yakın bir konumda bulunuyor. Bir gününüzü ayırıp burayı mutlaka görmenizi öneriyoruz.

9Pınarbaşı Mesire Alanı

Bir diğer mesire alanı ise Pınarbaşı. İsminden de anlaşılabileceği gibi, burada gürül gürül akan muhteşem bir akarsu bulunuyor. Özellikle yaz aylarında piknik alanları sebebiyle çok ilgi gören Pınarbaşı, Gelinçamı’na göre biraz daha gelişmiş bir bölge. Burada, oturabileceğiniz işletmelere de rastlayabilirsiniz.

8Nerede Kalınır?

Adrina Termal Otel - Oda

Doğa ile baş başa, huzurlu bir tatil iyi güzel ama nerede kalacağız? Sorusunu sorduğunuzun farkındayız. Cevaplayalım. Tatil Dükkanı, Güre’de konaklayabileceğiniz muhteşem otelleri erken rezervasyon fırsatları ve indirimli fiyatları ile sizlere sunuyor. Hemen rezervasyonunuzu yaptırarak, Güre’de sükunet içinde bir kaçamak için ilk adımı atabilirsiniz.

7Elaia Thermal & Spa Hotel

Elaia Termal Hotel - Genel

Yarım pansiyon konsepti ile hizmet veren Elaia Thermal, yeşillikler içerisinde bir otel. Denize sadece 20 metre uzaklıkta olan bu otelde, standart ve çatı oda seçenekleri mevcutken, odalarda termal su hizmeti de bulunuyor.

Elaia Termal Hotel - Havuz

Bay ve bayanlar için karma kapalı termal havuzu da bulunan Elaia’da, Spa merkezi, masaj, Türk hamamı gibi alanlar mevcut değil; ancak hem ekonomik hem de denize yakınlığı ile bilinen bu otelde güzel bir konaklama deneyimi yaşayabilirsiniz.

[hotel id=”19773″][/hotel]

6Adrina Termal Health & Spa Hotel

Adrina Termal Otel - Genel

Güre’nin bir diğer başarılı oteli ise Adrina olarak biliniyor. İlk iki çocuğunuzu 0-6 yaşları arasında ücretsiz olarak kabul eden bu otel, denize sıfır konumu ile dikkat çekiyor. Büyük bir açık havuzu bulunan, bunun yanında dilerseniz bay ve bayanlar için tahsis edilmiş ayrı havuzlarda da keyif yapabileceğiniz Adrina; Spa konusunda da oldukça donanımlı.

Adrina Termal Otel - Termal Havuz

Güre’nin termal sularını Türk hamamı, termal banyolar ve daha pek çok hizmet alanında sizlere sunan Adrina ekibi; ek olarak jakuzi, sauna, buhar odası gibi alanları da Spa merkezinde bulunduruyor. Ailecek, harika bir termal tatili Güre’de yapmak isterseniz, tercihlerinizden biri Adrina olabilir.

[hotel id=”6545″][/hotel]

5Hattuşa Vacation Termal Resort & Spa

Hattuşa Vacation Termal - Genel

İlk çocuğunuzu 0-11, ikinci çocuğunuzu ise 0-2 yaşları arasında ücretsiz olarak kabul eden Hattuşa da Güre’nin en bilindik otellerinden bir tanesi. Denize 400 metre mesafede bulunan bu otelde, yarım pansiyon konsepti uygulanıyor.

Hattuşa Vacation Termal - Havuzlar

Studio Single, Double, Triple ve Suit oda seçenekleri ile hizmet veren Hattuşa, açık ve kapalı yüzme havuzlarından Spa merkezine; bilardo ve tenis gibi aktivite seçeneklerinden canlı müziğe kadar, konukları için her şeyi düşünmüş durumda. Spa merkezinde buhar odasından kar çeşmesine kadar geniş hizmet alanları tahsis eden ve konuklarına unutulmaz bir tatil deneyimi vadeden Hattuşa’da, her odada termal su bulunduğunu da ek olarak hatırlatalım.

[hotel id=”6539″][/hotel]

4Güre Saruhan Thermal Hotel

Güre Saruhan Hotel - Genel

Güre’de konaklayabileceğiniz bir diğer otel ise Güre Saruhan Termal. Yarım pansiyon konsepti ile hizmet veren bu tesis, ilk çocuğunuzu 0-6, ikinci çocuğunuzu 0-1 yaşları arasında ücretsiz kabul edebiliyor. Bunun dışında, hem Spa merkezi konusunda donanımlı oluşu hem de plajının bulunması; tesisi çekici kılan yönlerden. Daha önce sizin için bu tesisi Huzur ve Şifa Dolu Bir Tatil: Güre Saruhan Termal başlıklı yazımızda ayrıntılı biçimde incelemiştik. Göz atmayı ihmal etmeyin.

[hotel id=”6543″][/hotel]

3Güre’de Ne Yenir?

Güre ve dolayısıyla Edremit, mutfağı ile de oldukça ünlü bir yerleşke. Kabak çiçeği dolması, muhakkak tatmanız gereken lezzetlerden biriyken, bunun dışında kahvaltıda testi peyniri de kaçırmamanız gerekenlerden. Sarmaşık, avcı böreği, mürdük aşı, askalubrus ise yörenin diğer geleneksel lezzetlerinden.

2Ne Zaman Gidilir?

Güre’ye dört mevsim gidilebilir. Ancak hem denizde yüzmek hem de termal sularla şifa bulmak isterseniz; yaz aylarında da buranın diğer tatil yörelerine göre daha sessiz ve sakin olduğu biliniyor. Dolayısıyla, yaz aylarında da rahatlıkla Güre’de huzurlu bir kaçamak yapabilirsiniz.

1Genel Yorum

Edremit’in en tatlı kasabalarından biri olan Güre, yıllar geçtikçe daha popüler hale geliyor. Bilhassa sağlık turizmi açısından dikkat çeken bu kasabayı, çok da popüler olmadan muhakkak görmenizi tavsiye ediyoruz.

Farklı konu başlıklarında görüşmek üzere!

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz