Tatil cenneti Bodrum, her yıl ünlü Türk ve yabancı sanatçıların da katıldığı birçok önemli festival ve etkinliğe ev sahipliği yapıyor. Sadece yaz aylarında değil, 4 mevsim çok hareketli bir merkez olan Bodrum’da festival ve etkinliklere katılarak keyifli zaman geçirebilirsiniz. Sadece keyifli zaman geçirmek değil, sosyal duyarlılıkların da göz ardı edilmediği festival ve etkinlikler, unutulmaz Bodrum hatıraları biriktirmenizi sağlıyor. Bodrum’da gerçekleştirilen bütün etkinlik ve festivalleri bu yazıya sığdırabilmemiz mümkün değil tabii ki, ancak Bodrum’un en ünlü ve en popüler festival ve etkinliklerini sizler için detaylı bir şekilde listeleyebiliriz. İşte Bodrum’un en ünlü etkinlik ve festivalleri…

Chill – Out Festival Bodrum

Chill – Out Festival Bodrum’un çıkış hikayesi İstanbul’a kadar uzanıyor. İlk olarak İstanbul’da düzenlenen ve gördüğü yoğun ilgi nedeniyle çığ gibi büyüyen müzik festivali, Çeşme ve Bodrum’da da sahne almaya başladı. 2 gün süreli bu özel festivalde gün boyu dj performansları eşliğinde deniz kum ve güneşin tadını çıkarırken, akşamları da canlı sahne performansları ve dans heyecanına ortak olabilirsiniz. 2015 yılından bu yana Xuma Yalıkavak’ta gerçekleştirilen bu özel festivale Türk ve yabancı ünlü sanatçı ve dj’ler katılıyor. 2019 yılında 19-20 Temmuz tarihleri arasında sahne alan festival 2020 yılında da sevenleriyle buluşacak. Siz de yerinizi garantiye almak için festivalin sitesi Chill Out Fest‘i takip edebilirsiniz.

Uluslararası D-Marin Klasik Müzik Festivali

Geçmişi 2005 yılına kadar uzanan Uluslararası D-Marin Klasik Müzik Festivali, bir marinada düzenlenen ilk ve tek klasik müzik festivali olma özelliği taşıyor. Türk ve yabancı ünlü sanatçıyı ağırlayan D-Marin Klasik Müzik Festivali, birçok önemli ödülü kazanmayı başaran nadir klasik müzik festivallerinden bir tanesi. 2009 yılında Avrupa Festivaller Birliği’ne alınan festival, 2012 yılında ise Donizetti Klasik Müzik Ödülleri’nde Yılın Klasik Müzik Etkinliği Ödülü’nü kazandı. Festivalin en önemli özelliklerinden bir tanesi ise bilet gelirlerinin tamamının sosyal sorumluluk projelerine ve çeşitli vakıflara aktarılması. 

Bodrum Antik Tiyatro Etkinlikleri

Bodrum ve müzik denince akla gelen ilk yer olan Bodrum Antik Tiyatro, yıllardır Türk ve yabancı ünlü sanatçıların unutulmaz konserlerine ev sahipliği yapıyor. Kusursuz akustiği ve muhteşem atmosferiyle büyüleyen Bodrum Antik Tiyatro konserleri, Bodrum gecelerinin klasikleşen etkinliklerinin başında geliyor. Ajda Pekkan, Sibel Can, Demet Akalın, Şebnem Ferah gibi Türkiye’nin yıldız sanatçılarını ağırlayan Bodrum Antik Tiyatro yıl boyunca sayısız etkinliğe ev sahipliği yapıyor. 

Bodrum Uluslararası Dans Festivali

Bodrum’da düzenlenen Uluslararası festivallerden bir tanesi de Bodrum Uluslararası Dans Festivali. Bodrum Dans Kulübü gönüllüleri ve AB Bakanlığı desteğiyle düzenlenen festivale dünyanın dört bir yanından gönüllüler katılıyor. Bu yüzden festivalin afişlerinde UNESCO logosuna da yer veriliyor. Bodrum Limanı, kalesi ve meydanı gibi birçok alanda farklı disiplinlerden dans gösterilerinin yapıldığı Bodrum Uluslararası Dans Festivali her yıl Mayıs ayının son haftasında gerçekleştiriliyor. Bodrum Uluslararası Dans Festivali sayfasından festival hakkında detaylı bilgi sahibi olabilirsiniz.

Bodrum Mandalina Şenliği

Bodrum ile özdeşleşen mandalina, lezzetiyle olduğu kadar şenliğiyle ünlü! Bodrum Mandalina Şenliği her yıl Ocak ayında Turgutreis, Bitez ve Ortakent’te düzenleniyor. Şenliğin özünde mandalina olması nedeniyle mandalina sabunu, mandalina dondurması, mandalina dolması ve mandalinadan yapılan çeşitli yemekler şenlikte katılımcılara sunuluyor. Bodrum Mandalina Şenliği çerçevesinde ayrıca, yerli ve yabancı sanatçıların konserleri, el işleri ve yöresel tatlar tanıtılıyor. Şenliğin en önemli amacı Bodrum mandalinasının tanıtımı ve uzun yıllar boyunca yaşatılması.

Uçurtma ve Farkındalık Festivali

Bodrum’da düzenlenen en anlamı festivallerden bir tanesi de Uçurtma ve Farkındalık Festivali. Bu özel festivalde engelliler için farkındalık yaratmak amacıyla etkinlikler düzenleniyor. Bu özel etkinlikler sayesinde engellilerin de sosyal hayatın bir parçası olduğu uçurtmanın havada özgürce dolaşmasıyla özdeşleştirilerek insanların bilinçlendirilmesi hedefleniyor. Siz de farkındalık yaratmak ve bu festivale katkıda bulunmak için katkı sağlayabilirsiniz. Her yıl Mayıs ayının üçüncü haftasında düzenlenen festival farklı gün ve saatlerde Bodrum’un farklı bölgelerinde düzenleniyor. Bodrum Belediyesi sitesinden festival ile ilgili detaylı bilgi edinebilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz