Türkiye’nin en önemli turizm merkezlerinden biri olarak öne çıkan termal oteller; lüks tesisleri, şifalı suları ve en üst seviye hizmet anlayışıyla her yıl binlerce misafir ağırlıyor. Hem tatil yapmak hem de şifalı sulardan faydalanırken huzurlu vakit geçirmek isteyenlerin vazgeçilmez adreslerinden termal otellerin kapıları her mevsim konuklarına açık. Tatil Dükkanı, bu yazısında, Ekim ayı için tercih edebileceğiniz en iyi 5 termal oteli kaleme aldı. Eğer siz de unutulmaz bir termal otel deneyimi yaşamak istiyorsanız, yazımızı okumadan planınızı yapmayın. İşte Eki ayı için önerdiğimiz 5 termal otel:

5Ramada Resort Kazdağları Thermal & Spa

Ramada Resort Thermal - Genel

Çevre duyarlığını kaybetmeden, doğayı koruyarak da otelcilik yapılabileceğini ve bu anlayış içerisinde çevresine değer katma hedefi ve ilkesiyle hizmet veren bu Ramada Resort, Kazdağları’nın eşsiz doğal güzellikleri, bol oksijen yüklü tertemiz havası ve sunduğu hizmet kalitesiyle kısa sürede farkını ortaya koymuş.

Ramada Resort Thermal - Kapalı Termal Havuz

Otel, 71 adet Deluxe Oda, 29 adet Executive Oda, 4 adet Corner Suit, 14 adet Family Suit, 2 adet King Suitve 1 adet de Engelli odası olmak üzere toplam 121 odayla konuklarına hizmet veriyor. En ince detayın dahi gözden kaçmadığı tesiste kendinize en uygun oda tipini kolaylıkla bulabilir ve rezervasyonunuzu yaptırabilirsiniz.

Ramada Resort Thermal - Termal Havuz

Tesisin kaplıca suları Güre Kaplıca kaynaklarından geliyor. Kardela Volkanı’nın yarattığı çatlaktan çıkan bu şifalı suların sıcaklığı 60-72 C° arasında değişiyor. Güre Kaplıca suları, mineral yoğunluğu ve su kalitesi açısından dünyanın kaplıca kaynakları içinde ABD’nin Virginia ve Çek Cumhuriyeti’nin Karlovy Vary Thermal kaynaklarından sonra en iyi üçüncü şifalı su kaynağı olarak gösteriliyor. Ekim ayında tercih edebileceğiniz en iyi termal otellerden bir tanesi kesinlikle bu tesis! Çok Özel Bir Tatil İçin Ramada Resort Kazdağları başlıklı yazımızı okuyarak tesis hakkında detaylı bilgi sahibi olabilirsiniz.

[hotel id=”14940″][/hotel]

4Tasigo Hotels Eskişehir Bademlik Termal

Tasigo Hotels Eskisehir Bademlik Termal Hotel

Doğanın estetik ile buluştuğu harika bir mimariye sahip olan Tasigo Hotels Eskisehir Bademlik Termal Hotel, doğa manzaralı odaları ile konuklarını karşılıyor. 2014 yılında yapılan Tasigo Hotels Eskişehir Bademlik Termal, Eskişehir’in Odunpazarı bölgesinde yer alıyor. Tesiste açık ve kapalı yüzme havuzlarının yanı sıra a’la carte restoran, spa merkezi, kuaför, market, doktor, araç kiralama gibi hizmetlerden yararlanabilirsiniz.

Tasigo Hotels Eskisehir Bademlik - Termal Havuz

Leed Gold sertifikası bulunan, Uluslararası Otel Ödülleri’nden büyük bir ödül kazanarak önemli bir başarıya imza atan ve son olarak da Türkiye’nin en iyi mimariye sahip otellerinden biri olma unvanını da elinde bulunduran otel, toplam 164 odasıyla hizmet veriyor.

Tasigo Hotels Eskisehir Bademlik - Termal Jakuzi

Termal havuzları, açık kapalı havuzları ve elbette Aden Spa merkezi ile ön plana çıkan bu tesisin içerisinde; masaj terapilerinden cilt bakımlarına, dilediğiniz her şeyi uzman ve sertifikalı personeller tarafından yaptırabiliyorsunuz. Ekim ayı için önerdiğimiz termal otellerden bir tanesi Tasigo Hotels Eskişehir Bademlik Termal! Lüks ve Zarafet: Tasigo Hotels Eskişehir Termal adlı yazımızı okuyarak otel hakkında daha detaylı bilgi sahibi olabilirsiniz.

[hotel id=”7687″][/hotel]

3Çam Thermal Resort & Spa

Çam Termal Otel - Genel

Kızılcahamam’da inşa edilen Çam Termal Otel, son dönemin en önemli termal su tesislerinden bir tanesi olarak öne çıkıyor. Yemyeşil bir doğanın tam ortasında, huzur ve mutluluk dolu bir ortamda, sağlık dolu bir tatil yapıp ruhen ve bedenen dinlenmek her özelliğe sahip olan tesis, hizmet kalitesiyle de konuklarını en üst seviyede memnun ediyor.

Kızılcahamam Çam Termal Otel - Termal

Türkiye’de termal su kaynakları bakımından en zengin merkezlerden birinin Kızılcahamam olduğu biliniyor. Jeotermal potansiyelin oldukça yüksek bulunduğu bölgede, termal sular bikorbonatlı florür, sodyum ve benzeri yararlı mineraller içeriyor. Termal suların pek çok rahatsızlığa iyi geldiği bilinmekte ve bu rahatsızlıklar romatizmal, eklemsel rahatsızlıklar olarak nitelendirilebilir.

Afyon'un En İyi Termal Otelleri - Sandıklı Termal - Çamur Havuzu

Farklı oda tipleriyle her ihtiyacı karşılayabilen otel, aile odaklı bir hizmet anlayışına sahip. Çam Thermal Resort içerisinde 8 farklı açık, kapalı ve termal havuz bulunmakta. Özellikle termal su havuzları, hem eğlence hem de sağlık açısından öne çıkıyor. Eğer Ekim ayında termal otel keyfi yaşamak isterseniz, Çam Thermal Resort’u tavsiye ediyoruz. Yeşillikler İçinde Şifa: Kızılcahamam Çam Termal başlıklı yazımızı okuyarak tesis hakkında detaylı bilgi edinebilirsiniz.

[hotel id=”5672″][/hotel]

2Ng Afyon Wellness Convention

NG Afyon Wellness

Afyon’un en lüks ve en büyük termal otellerinden biri olarak öne çıkan Ng Afyon Wellness Convention, 428 odasıyla misafirlerine hizmet veriyor. Termal turizm anlamında her türlü hizmeti bulabileceğiniz bu özel tesis, huzurlu ve sessiz bir tatil yaparken şifalı sulardan faydalanmak isteyenler için ideal bir seçenek.

NG Afyon Wellness - Havuz

Kadınlara özel olarak hazırlanmış üzeri açılabilen yüzme havuzu, aromaterapi odaları, tepideryum şok duşları ile kendinizi tamamı ile yenilenmiş hissedebileceğiniz bir tatil geçirebileceğiniz tesisin içerisinde ayrıca çocuklarınız için de pek çok aktivite mevcut. Bütün bu özellikleriyle NG Afyon’un aileler için kesinlikle uygun olduğunun altını çizelim. Dublex aile odası, superior odaları ve luxury wellness paketleriyle hizmet veren otel, Ekim ayında tercih edebileceğiniz en iyi termal otellerden biri!

[hotel id=”7257″][/hotel]

1Limak Termal Butik Otel

Yalova'nın En İyi Termal Otelleri - Limak Butik

Türkiye’de termal otel denince akla gelen ilk tesislerden biri olan Limak Termal Butik Otel, yarım pansiyon konsepti ile konuklarına Yalova’da hizmet veriyor. Huzurun, nezih bir ortamın ve orman manzaralı bir havuzun keyfini sürmek için tercih edebileceğiniz otelin hikâyesi ise aslında oldukça eskiye dayanıyor.

limak-thermal-otel-termal-havuz-2

Tesisin ilk misafiri ise Mustafa Kemal Atatürk. Bu tarihi yapıda oda numaraları, Atatürk’ün doğum tarihi 1881’den başlarken, 1938 numaralı odada sonsuzluk işareti yer alıyor. Sadece 48 odalık bir tesis olan Limak Termal, bölgenin tarihi dokusunu yansıtabilmek için özenle restore edilmiş. Ekim ayında tercih edebileceğiniz en iyi termal otellerden bir tanesi Limak Termal Butik Otel. Tarih Kokulu Limak Termal Butik Otel başlıklı yazımızı okuyarak tesis hakkında merak ettiğiniz her şeyi öğrenebilirsiniz. Farklı konu başlıklarında görüşmek üzere…

[hotel id=”9030″][/hotel]

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz