Türkiye’nin ve Ege’nin en önemli ve en büyük merkezlerinden İzmir, birçok tatil cennetine de ev sahipliği yapıyor aslında! Çeşme, Alaçatı, Ilıca ya da Ayayorgi Koyu geliyor hemen aklımıza İzmir ve tatil kelimelerini aynı cümle içerisinde gördüğümüzde. Biraz önce bahsettiğimiz merkezler kadar popüler olmasa da son yıllarda yerli yabancı turistler tarafından daha fazla ilgi görmeye başlayan bir tatil kasabasından bahsedeceğiz bu yazımızda!

Ege'nin Yeni Gözdesi Özdere - Manzara

Ege’nin eşsiz güzellikteki masmavi denizi, altın sarısı kumsalları ve oksijen deposu yeşil ormanlarıyla kendine hayran bırakan Özdere’den bahsediyoruz. Ege Bölgesi’nin en uzun kumsallarından birine sahip olan Özdere, son yıllarda yapılan yatırımların da artmasıyla birlikte tesisleşme anlamında da bir üst seviyeye çıkmayı başardı ve bölgenin önemli turizm merkezlerinden biri haline geldi.

Ege'nin Yeni Gözdesi Özdere - Plaj

İzmir’in en güzel ilçelerinden biri olan Özdere, yazın nüfusunu 10’a katlamayı başaran bir bölge olarak dikkat çekiyor. Tam 40 kilometrelik sahili ile dikkat çeken Özdere, bir çok konaklama imkanının yanı sıra muhteşem doğal güzellikleriyle de büyülüyor. Bölge halkının gelirinin neredeyse tamamı turizm ve tarım üzerinden karşılanıyor. Hemen her köşesini mandalina kokuları saran Özdere ilçesinde kamp turizmi de oldukça gelişmiş.

3Özdere’de Neler Yapılır?

Ege'nin Yeni Gözdesi Özdere - Sahil

Yeşil ve mavinin her karesinde buluştuğu bu muhteşem ilçemizde yapabileceğiniz bir çok etkinlik bulunmakta. Tabiat harikası vadilerinde güneşin batışını izleyebilir, berrak denizinde yüzebilirsiniz. Ayrıca, Ege’nin Mavi Bayraklı Plajları başlıklı yazımızı okuyarak bölgenin en temiz ve özel plajları hakkında detaylı bilgi sahibi olabilirsiniz. 

Ege'nin Yeni Gözdesi Özdere - Kamp

El değmemiş doğası nedeniyle birçok aktivite imkanı sunan Özdere’de ormanların içindeki doğal yürüyüş alanlarında yürüyebilir, kamp yapabilir, su altında ve kara üstünde avcılık yapabilir ya da onlarca farklı doğal alanda ailenizle piknik keyfi yapabilirsiniz. Özetle, Özdere’de yapabileceklerinizin bir sınırı yok. Doğa güzellikleri ve tabiatı bozulmamış bu özel ilçede doya doya bir tatil geçirebilirsiniz.

2Özdere’de Yeme-İçme

Ege'nin Yeni Gözdesi Özdere - Tavuklu Börek

İzmir ve Türk mutfağının tüm lezzetlerini bulabileceğiniz Özdere’de, ek olarak yöreye ait lezzetler de bulunmaktadır. Tavuklu böreği çok sevilen Özdere’nin ayrıca keşkek ve kulaklı çorba gibi de yöresel tatları gerçekten tatmaya değer. Ancak özellikle tavuk böreğini mutlaka tatmalısınız! İlk bakışta “tavuklu börek mi olur?” dedirtse de tattıktan sonra vazgeçemediğiniz lezzetlerden biri olmaya aday bir börek.

1Özdere’ye Nasıl Ulaşılır?

Ege'nin Yeni Gözdesi Özdere - Ulaşım

İzmir merkeze 50 km uzaklıkta olan ilçeye İzmir otogarından minübüs dolmuşlarla ulaşabilirsiniz. Komşu illerden direkt otobüs seferleri zaman zaman düzenlense de genel olarak ülkemizin hemen hemen tüm şehirlerinden İzmir otogarına gelerek Özdere’ye minibüs dolmuşlarla aktarma yapabilirsiniz. Özdere, bir başka turizm cenneti olan Kuşadası’na da 25 km uzaklıktadır, yeni yerler keşfetmek için tatilinizin 1 gününü de turizm cenneti Kuşadası’na ayırabilirsiniz. Ayrıca, Davutlar Milli Parkı’na çok yakın olan Özdere’ye yolunuz düşerse, bu muhteşem bölgeyi de mutlaka keşfetmenizi öneriyoruz. 

Tatil için yolunuz Ege Bölgesi’ne düşecekse ve kendinize en uygun oteli arıyorsanız, Ege Otelleri | Ege Sahillerinin En Güzel 33 Oteli adlı yazımızı mutlaka okumanızı tavsiye ediyoruz. Farklı konu başlıklarında görüşmek üzere…

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz