Türkiye’de mavi bayraklı olarak nitelendirilmiş pek çok plaj var ve bu doğa harikası plajlar en fazla Ege Bölgesi’nde bulunuyor. Deniziyle, insanıyla ve kültürüyle Ege’nin pek çok tatil merkezine ev sahipliği yaptığı biliniyor. Bunların başlıcaları da turistlerin bütün bir yıl tatil hayalini kurduğu, Bodrum, Fethiye, Marmaris, Datça ve İçmeler…

Tatil Dükkanı, bu yazısında sizler için Egenin mavi bayraklı plajlarını sıraladı. Ancak öncelikle, mavi bayraklı plajların ne anlama geldiğini açıklamakta fayda görüyoruz.

Mavi bayraklı plaj, Uluslararası Çevre Eğitim Vakfı’nın tesislere verdiği bir niteliktir. Bu nitelik, sıkı denetimlerle verilmektedir ve bu niteliği kazanan tesislerin plajlarının çok temiz ve güvenli olduğu kanıtlanmaktadır. Eşsiz doğal güzellikleriyle ön plana çıkan Türkiye, mavi bayraklı plaj kategorisinde 44 ülke arasında 4. sırada yer alıyor. Bu da ülkemizin ne kadar önemli bir tatil cenneti olduğunun en önemli göstergelerinden bir tanesi!

Gelelim, Ege’nin berrak sularındaki mavi bayraklı plajlara!

5Akvaryum Koyu, İzmir

Akvaryum Koyu Plajı

Bir halk plajı olan Akvaryum Koyu, İzmir’in en güzel plajlarından bir tanesidir. Karaburun’da yer alan ve 30 metrelik bir uzunluğa sahip olan Akvaryum Koyu kumsalının en dikkat çekici özelliği ise, denizinin çok temiz ve berrak olmasıdır. Su sporlarıyla ilgilenenlere çeşitli imkanlar sunulan koyda tüplü dalış eğitimleri de verilmektedir.

4Hisarönü Körfezi, Marmaris

Hisarönü Körfezi Plajı - Genel

Marmaris’in Tavşanbükü koyunda yer alan, şehir merkezine yaklaşık 30 kilometre uzaklıktaki, Hisarönü körfezi de Ege’nin mavi bayraklı plajlarından bir tanesi. 450 metre uzunluğu ve 12 metre genişliği olan körfez, görenleri kendine hayran bırakan masmavi bir denize sahip. Güvenli olma özelliğiyle de dikkat çeken körfezde plaja girebilmek için küçük bir ücret ödemeniz ya da bölgede yer alan otellerde rezervasyon yaptırmanız gerekiyor. Ege Otelleri | Ege Sahillerinin En Güzel 33 Oteli daha önce sizler için mercek altına almıştık.

3Kumburnu Halk Plajı, Ölüdeniz, Fethiye

Fethiye Kumburnu Plajı

Fethiye’nin en güzel halk plajlarından bir tanesi olan Kumburnu, çoğu zaman paraşütçülerin atladığı yerlerden bir tanesi olarak bilinir. Fethiye’de bir paraşütçü fotoğrafı ile karşılaştıysanız, muhtemelen bu fotoğraf da Kumburnu’nda çekilmiştir.

2 kilometre uzunluğundaki mavi bayraklı bu plaj, aynı zamanda bir tabiat parkı olarak da biliniyor ve koruma altındadır. Büyük bir ormanın önünde, uçsuz bucaksız bir denize mi ihtiyacınız var? O halde, Kumburnu’na mutlaka uğrayın. Eğer tatil rotanız içinde Fethiye de yer alıyorsa, Fethiye’nin en güzel 5 otelini kaleme aldığımız yazımızı okumadan rezervasyonunuzu yapmayın!

2Yalıçiftlik, Bodrum

Bodrum Yalıçiftlik Plajı - Genel

Bodrum’un en güzel plajlarından bir tanesi olan Yalıçiftlik de hem kumu hem de suyu ile dikkat çeken mavi bayraklı plajlardan. Gökova Koyu manzaralı bir plajı bulunan Yalıçiftlik kumlu bir sahile sahip. Tam 200 metre uzunluğundaki Yalıçiftlik’in genişliği ise 60 metre. Tartışılmaz güzellikleri ve etkileyici doğasıyla Yalıçiftlik kesinlikle gidilmeye değer bir plaj. Tatil planını yapmadan önce Ege’nin incisi Bodrum’un en iyi 7 oteli hakkında detaylı bilgi paylaştığımız yazımızı okumanızı tavsiye ediyoruz.

1Ayvacık, Çanakkale

Ayvacık Plajı - Genel

Sessiz ve sakin, aynı zamanda suları berrak bir plaj mı arıyorsunuz? O halde sizleri Ayvacık’a davet ediyoruz. Mavi bayraklı plajlarımız arasında yer alan Ayvacık, Çanakkale’nin ücra köşelerinde olması nedeniyle henüz birçok kişi tarafından keşfedilmemiş durumda. Bu nedenle Kesif zeytin kokularını içinize çekebileceğiniz Ayvacık’a da mutlaka uğramanızı tavsiye ediyoruz.

Konaklamanız için, Tatil Dükkanı üzerinde pek çok Ege otelinin mevcut olduğunu ve harika fırsatlarla erken rezervasyon kampanyalarından yararlanabileceğinizi hatırlatalım!

Diğer yazılarda görüşmek üzere.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz