Türkiye’de gezilip görülecek pek çok yer var ve pek çoğu hâlâ keşfedilmeyi bekliyor. Son yıllarda popülaritesi artan tatil merkezlerinden Ayvalık da bunlardan bir tanesi. Ege’nin tartışmasız en güzel bölgelerinden biri olarak bilinen Ayvalık, Balıkesir’e bağlı bir ilçe ve son dönemde turistlerin de en uğrak noktaları arasında yer alıyor. Tatil Dükkanı, bu yazısında Ayvalık’ın en güzel otellerine değinmeyecek, ancak sizler için harika bir Ayvalık rehberi hazırlayacak.

Huzurlu Tatil Ayvalık - Cunda

Huzurlu, sessiz ve sakin bir tatil yapmak isteyenlerin tercih sıralamasında en üst sıraya alması gereken Ayvalık’ta ne yapılır, nerelerde gezilir ve konaklama için hangi tip tesisler mevcuttur? Gibi soruların yanıtlarını merak ediyorsanız, yazımızda bütün bu sorular ve hatta daha fazlası için aradığınız cevapları bulabileceksiniz.

Etrafınızda Yeşil, Önünüzde Masmavi Sular

Ayvalık’ı bir cümle ile anlatmak gerekseydi, herhalde başlığımızdaki cümleyi kullanıyor olurduk. Ayvalık, etrafınızda yeşilin her tonunun bulunduğu ve önünüzde masmavi suların göründüğü harika bir tatil merkezi. Taş evler, mavi bayraklı pek çok plaj ve elbette kültürü ile Ayvalık’ta kalmak, aslında bir nevi yenilenmek anlamına geliyor. Şehrin kaotik ortamından kurtulmak isteyen pek çok insan, her yıl tatil rotasını Ayvalık’a çevirerek hem tertemiz sularda yüzüyor hem de doğanın sesini dinleyerek zihnini dinlendiriyor.

Huzurlu Tatil Ayvalık - Yeşil Mavi

Bu açıdan bakıldığında, huzurlu, sessiz ve sakin bir yer olan Ayvalık’ın büyüleyici festivalleri ise sizleri eğlendirmek için biçilmiş kaftan. Örnek vermek gerekirse, her yıl Eylül ayında düzenlenen Ayvalık tatları festivali bunlardan sadece bir tanesi. Hasat günlükleri ve Teferiç şenliklerinden, bahsetmiyoruz bile!

Ayvalık’ta Gezilebilecek Yerler

Bu doğa harikası tatil merkezini yaklaşık üç gün içinde karış karış gezebilmeniz mümkün; çünkü gittiğiniz her yer, değerli bir kültür hazinesi içeriyor. Ayvalık’a ulaştığınızda, merkezi bir tesiste kaldığınızı farz edersek, Ayvalık çarşısına uğramanız örneğin, büyük tarihi bir kültür hazinesini görmeniz anlamına geliyor.

Huzurlu Tatil Ayvalık - Cunda1

Geçmiş dönemlerde Rumların kaldığı Ayvalık’ta, evler ayrı bir güzel. Taş yapısı ile dikkat çeken pek çok ev, sağlamlığından ödün vermemekle beraber mimari olarak da aşık olabileceğiniz türden. Rum işçiliği ile ince ince işlenen bu evlerin içlerini de biraz şanslıysanız görebilmeniz mümkün oluyor.

Bunun dışında, tesisinizden ayrıldığınızda birkaç saatinizi mutlaka Cunda adasına ayırmanızı tavsiye ediyoruz. Normal şartlarda Ayvalık’ta 22 ada bulunuyor, ancak bunların Cunda dışında hiçbirinde yerleşim maalesef yok. Denize girmek isteyen, güzel bir rakı sofrası ile harika bir akşam geçirmek isteyen herkesin, Ayvalık’tan Cunda’ya gitmemesi için hiçbir sebep yok.

Huzurlu Tatil Ayvalık - Sarımsaklı

Son olarak, bir akşam üzerinizi de Şeytan Sofrası’nda gün batımına ayırmayı unutmayın. Şeytan Sofrası, Ayvalık’ın en güzel yerlerinden bir tanesi olarak biliniyor ve bir şişe şarapla gün batımını izlemek kesinlikle muhteşem bir deneyim olacaktır. Manzarası tüm ayvalık adalarını görebilen ve bunun yanında muhteşem, uçsuz bucaksız bir denize bakan Şeytan Sofrası’nın ünü, belki de Ayvalık’tan da öteye gidiyor.

Huzurlu Tatil Ayvalık - Şeytan Sofrası

Yemekleri ile bilinen Ayvalık’ta yiyebileceğiniz pek çok geleneksel tat mevcut ve bunları festivale denk gelmeseniz dahi tatmanız gerekiyor. Ayvalık çarşısında ya da konakladığınız tesiste, bu tatlar hakkında bilgi alabilirsiniz. Ahtapot salatası, otlu balık ve karides tadabileceğiniz lezzetlerin başında geliyor. Pek çok restoranda bu lezzetleri görebilmeniz mümkün, ancak Ayvalık’ta bu lezzetlerin tatları inanın bambaşka!

Huzurlu Tatil Ayvalık - Yemek

Tatil Dükkanı üzerinden Ayvalık otellerine dair bilgiler alabilir ve erken rezervasyon fırsatlarından indirimli olarak faydalanabilirsiniz. Bizi sosyal medya hesaplarımızdan takip etmeyi ve fırsatlarımızı görüntülemeyi unutmayın. Sadece Ayvalık’a yönelik değil, Kıbrıs’a ve tüm Türkiye’ye yönelik uygun fiyatlı tatil fırsatlarımız, siz değerli konuklarımıza sunuluyor. Biz “Tatile Hep açığız” Siz de kendinize uygun fırsatları yakalayarak hayalinizdeki tatili gerçekleştirebilirsiniz.

Bir başka yazıda görüşmek üzere!

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz