16. Amangiri Hotel, Utah, ABD

ABD’nin Utah eyaletinde yer alan Amangiri Hotel, çorak bir çölün ortasındaki konumu ve ilginç mimarisi ile dünyanın en sıra dışı otellerinden bir tanesi olarak dikkat çekiyor!

15. Treehotel, Harads, İsveç

İsveç’in Pine Ormanı’nda yer alan Treehotel, yedi adet benzersiz ‘treerooms’ odasıyla görenleri hayrete düşürüyor! Odalardan biri, E.T filminin final sahnesindeki ziyaretçileri anımsatıyor.

14. The Dog Bark Park Inn, Idaho, ABD

The Dog Bark Park Inn, Idaho, USA

İlginç mimarisi ile dikkat çeken bu özel otel, ‘köpeksever’ kelimesinin anlamını farklı bir boyuta taşıyor!

13. Magic Mountain Hotel, Huilo Huilo Reserve, Şili

Magic Mountain Hotel, Huilo Huilo Reserve, Şili

Şili’nin Hulio Hulio bölgesinde yer alan bu ihtişamlı otel, 60.000 hektarlık Valdivian Ormanı’nda konuklarını ağırlıyor. The Magic Mountain Hotel, ilginç mimarisiyle dünyanın en sıra dışı otelleri arasında yer alıyor!

12. Das Park Hotel, Linz, Avusturya

Das Park Hotel, Linz, Avusturya

Das Park Hotel mimarisiyle diğer otellerden ayrılıyor! Endüstriyel yer altı boruları şeklindeki yapısıyla görenleri hayrete düşüren tesis, dünyanın en sıra dışı otellerinden biri!

11. Hotel Central & Café, Kopenak, Danimarka

Hotel Central & Café, Kopenak, Danimarka

Bu otel görüntüsüyle fazla dikkat çekmese de dünyanın en sıra dışı otellerinden bir tanesi! Çünkü bu tesis çok dar bir alana inşa edilen tek bir odadan oluşuyor!

10. Jumbo Stay, Stockholm Arlanda Airport, İsveç

Jumbo Stay, Stockholm Arlanda Airport, İsveç

Bu 1976 yılından kalma eski jumbo jet, çok ilginç bir konaklama alanına çevrilmiş! Konuklarına çok farklı bir tecrübe olanağı sunan Jumbo Stay de dünyanın en sıra dışı otelleri arasında yer alıyor.

9. Free Spirit Spheres, Vancouver, Kanada

Free Spirit Spheres, Vancouver, Kanada

Vancouver Adası’nın Batı kıyılarındanki ormanda inşa edilen bu el yapımı otel, UFO’ya benzer görünümüyle dikkat çekiyor. Bu çok özel tesis de dünyanın en sıra dışı otellerinden biri olarak gösteriliyor!

8. The Boot Bed’n’Breakfast, Tasman, Yeni Zelanda

The Boot Bed’n’Breakfast, Tasman, Yeni Zelanda

Yeni Zelanda’daki dev ayakkabı şeklindeki otel de ilginç mimarisi ile en çok dikkat çeken otellerden biri! Ziyaretçilerini görüntüsüyle fazlasıyla şaşırtmayı başaran tesis, tartışmasız dünyanın en sıra dışı otellerinden biri.

7. Huettenpalast Berlin, Almanya

Huettenpalast Berlin, Almanya

Dünyanın en sıra dışı otellerinden biri olarak gösterilen Huettenpalast, ilginç mimarisiyle diğer otellerden ayrılıyor. Bu ilginç tesis, konuklarına eski bir karavanda konaklama imkanı sunuyor.

6. Hippo Point, Naivasha Gölü, Kenya

Hippo Point, Naivasha Gölü, Kenya

Kenya’da iki büyük göl arasına inşa edilen bu otel, olağanüstü iklimi nedeniyle 350’den fazla kuş türü ve yaklaşık 1200 yerli zurafa, zebra, suaygırı gibi canlılarıyla doğal yaşama tanıklık etmek isteyen konuklarını ağırlıyor!

5. Kakslauttanen Hotel, Saariselkä, Finlandya

Kakslauttanen Hotel, Saariselkä, Finlandya

Finlandya’nın en önemli özelliklerinden biri yansıtan bu tesis, misafirlerini camdan yapılmış iglolarda ağırlıyor. Mimarisiyle dudak ısırtan bu harika otel de dünyanın en sıra dışı otelleri arasında yer alıyor!

4. The Woodpecker Hotel, Västerås, İsveç

The Woodpecker Hotel, Västerås, İsveç

Yerden 13 metre yükseklikte 130 yaşındaki bir ağacın üstüne kurulu olan olağanüstü otel, doğal olarak dünyanın en sıra dışı otelleri arasındaki yerini alıyor!

3. The Witchery by the Castle, Edinburgh, İskoçya

The Witchery by the Castle, Edinburgh, İskoçya

Edinburg kalesinin hemen yanında inşa edilmiş olan bu görkemli otel, şaşalı mimarisiyle dikkatleri üzerine çekiyor. Misafirlerini kendine hayran bırakan bu tesis de dünyanın en sıra dışı otellerinden bir olarak gösteriliyor.

2. Featherbed Railroad, Clear Gölü, Kaliforniya, ABD

Featherbed Railroad, Clear Gölü, California, ABD

Kaliforniya’nın kuzeyindeki Clear Gölü’ne çok yakın bir bölgede hizmet veren otel, 9 adet eski tren vagonunun otele çevrilmesiyle kurulmuş. Mimarisiyle dikkat çeken tesis, dünyanın en sıra dışı otellerinden bir tanesi!

1. Taj Lake Palace, Udaipur, Hindistan

Taj Lake Palace, Udaipur, Hindistan

Dünya üzerindeki en romantik yerlerden birinde kurulu olan otel, Picola Gölü’nde yüzen bir gemi görünümüyle dikkat çekiyor. Farklı mimarisiyle ön plana çıkan tesis, dünyanın en sıra dışı otelleri arasında kendine yer buluyor!

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz