14. Siam Park, İspanya

dunyanin-en-iyi-aqua-parklari-siam-park

İspanya’daki bu harika aqua parkın Tripadvisor’da neden dünyanın en iyi aqua parkları arasında gösterildiğini anlamak çok da zor değil! Çünkü bu parkta herkese göre bir şeyler var. Park, rahatlama, aile ve adrenalin olmak üzere üç bölüme ayrılmış. Kanarya Adaları’ndaki bu olağanüstü parkı yolunuz İspanya’ya düşerse mutlaka ziyaret etmenizi tavsiye ediyoruz.

13. Universal’s Volcano Bay, Florida

dunyanin-en-iyi-aqua-parklari-volcano-bay

ABD’nin Orlando şehrindeki Universal Studios’ta bulunan Volcano Bay, aqua park anlayışında yeni sayfa açan bir park. Elektronik kol bantları sayesinde sıra bekleme derdine son veren park, son teknoloji kaydırakları ve eğlence alanlarıyla dünyanın en iyi aqua parklarından biri olarak gösteriliyor.

12. Blizzard Beach, Disney World, Florida

dunyanin-en-iyi-aqua-parklari-blizzard-beach

ABD’nin Florida Eyaleti’nde yer alan Disney World’ün en ünlü parçalarından biri olan Blizzard Beach, ilginç mimarisiyle dikkat çekiyor. Karları erimekte olan bir kayak merkezi şeklinde inşa edilen aqua parktaki yüzden buzul dağları ve kayak liftleri görülmeye değer. Ayrıca parkata, buzul karakterlerden kardan adam Olaf da yoğun ilgi görüyor.

11. Aquaventure Waterpark, Atlantis, Bahamalar

dunyanin-en-iyi-aqua-parklari-aquaventure

Bahamaların gözbebeklerinden Aquaventure Waterpark, yaklaşık bir düzine havuz ve çok sayıda irili ufaklı kaydıraktan oluşuyor. Neredeyse 90 derecelik bir açıyla aşağıya doğru akan bir kaydırak tünelden, köpek balıklarının arasından geçerek havuza düşme adrenalini yaşayabileceğiniz bu çok özel park, tartışmasız dünyanın en iyileri arasında yer alıyor.

10. Dollywood’s Splash Country, Tennessee

dunyanin-en-iyi-aqua-parklari-dollywood

Tripadvisor tarafından ABD’nin en iyi 10 aqua parkından biri olarak gösterilen Dollywood’s Splash Country, sayısız havuz ve kaydıraktan oluşuyor. Dumanlı Dağ manzarasıyla misafirlerini etkileyen park, interaktif etkinlikleriyle de ailelerin en çok beğendiği parklar arasında kendine yer buluyor. 

9. Water Cube Water Park, Çin

dunyanin-en-iyi-aqua-parklari-water-cube

2008 Çin Yaz Olimpiyat Oyunları’na ev sahipliği yapan Çin Ulusal Su Sporları Merkezi’nin kapalı bir aqua parka dönüştürülmesiyle ortaya çıkan Water Cube Water Park, Asya’nın en büyük su parkı olma özelliğini taşıyor. Çılgın kaydırakları ve sayısız havuzuyla dikkat çeken park, ziyaretçilerine unutulmaz bir tecrübe vadediyor.

8. Waterbom Bali, Endonezya

dunyanin-en-iyi-aqua-parklari-waterbom

Bali, yoganın merkezlerinden biri olarak bilinmesine rağmen Waterbom Aqua Park, dike yakın hızlı ve uzun kaydıraklarıyla dünyanın en iyi aqua parklarından biri olarak gösteriliyor. Adrenalin arayanların mutlaka ziyaret etmesi gereken park, çok farklı kaydıraklarıyla tam bir heyecan patlaması yaşamanızı sağlıyor.

7. Wild Wadi Waterpark, Birleşik Arap Emirlikleri

dunyanin-en-iyi-aqua-parklari-wild-wadi

Dubai’nin açık hava aqua parkı misafirlerine sunduğu onlarca farklı havuz ve kaydırakla dünyanın en iyi parkları arasında! Sıcak ve soğuk dalga havuzları, 2 adet yapay sörf makinesi ve hortum efekti gibi bir çok özelliğiyle dikkat çeken park, görenleri kendine hayran bırakıyor.

6. World Waterpark, Kanada

dunyanin-en-iyi-aqua-parklari-world-waterpark

Kanada’da yer alan düyanın en büyük kapalı aqua parkı World Water Park, dört futbol sahası büyüklüğünde ve içinde 9 adet devasa kaydırak bulunuyor. Hafta sonu kaçamakları için çok ideal olan ve dalga havuzlarıyla da tanınan park, Kuzey Amerika’nın en büyük alışveriş merkezinin hemen yanında kurulmuş.

5. Beach Park, Brezilya

dunyanin-en-iyi-aqua-parklari-beach-park

Brezilya’da görenleri hayrete düşüren Güney Amerika’nın en büyük aqua parkı Beach Park, ailelere ve heyecan severlere harika bir kaydıran tecrübesi sunuyor. Eğer adrenalin tutkunuysanız, dünyanın en yüksek su kaydıraklarından biri Insano’yu bu parkta deneyebilirsiniz.

4. Tropikal Adalar, Almanya

dunyanin-en-iyi-aqua-parklari-tropical-islands

Eski bir havaalanı hangarı olan Tropikal Adalar, şimdilerde dünyanın en büyük kapalı aqua parklarından biri olarak hizmet veriyor. Birçok temadan esinlenilen parkta Tayland, Samoa, Borneo ve Bali rüzgarları hakim. Ayrıca bu devasa parkta yaklaşık 50 bin bitkiden oluşan bir yağmur ormanı figürleri bulunuyor.

3. Aquaventure Waterpark, Birleşik Arap Emirlikleri

dunyanin-en-iyi-aqua-parklari-advanture-waterpark

Kayıp şehir Atlantis’ten esinlenerek inşa edilen aqua parkın her köşesinde tarihten parçalar bulmak mümkün! Çok sayıda havuz ve kaydırağı bünyesinde bulunduran park, dünyanın en güzel aqua parkları arasında yer alıyor.

2. Typhoon Lagoon, Walt Disney World Resort, Florida

dunyanin-en-iyi-aqua-parklari-typhon-lagoon

Ayrıcalıklı aqua parklardan biri olan Typhoon Lagoon’da diğer parklardan farklı olarak belli bir alanı kendinize ve ailenize tahsis edebiliyorsunuz. Bu özel bölümlerde sıkılmadan ve sıra bekleme derdi yaşamadan ailenizle birlikte harika bir aqua park tecrübesi yaşıyorsunuz. Sunduğu havuzlar ve kaydıraklarla fark yaratan park, dünyanın en iyileri arasında!

1. Yas Waterworld, Birleşik Arap Emirlikleri

dunyanin-en-iyi-aqua-parklari-yas-water-world

Yılan şeklindeki kaydırakları ve aileniz için sunduğu sayısız alternatifle dünyanın en iyi aqua parklarından biri olarak gösterilen Yas Waterworld, dar geçitli ve hızlı kaydıraklarıyla adrenalin tutkunlarına unutulmaz bir deneyim vadediyor. Mimarisiyle ön plana çıkan park, hem aile olarak hem de bireysel olarak ziyaret edebileceğiniz en özel parklardan bir tanesi!

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz