Tarihe ayna tutan müzeler, kültür turizminin de en önemli parçalarından bir tanesi. Geçmişini bilmeyen medeniyetlerin tarih boyunca hüsrana uğradığını ve benzer hatalar nedeniyle yok olduklarını biliyoruz. Bu yazımızda, insanlık tarihini aydınlatan ve olaylardan ilham ve ders almamızı sağlayan müzeleri kaleme aldık. Galerimizde, dünyanın en ihtişamlı 10 müzesini sizler için listeledik. İşte dünyanın en ihtişamlı müzeleri…

10Yeni Akropolis Müzesi – Atina

Dünyanın En İhtişamlı Müzeleri - Yeni Akropolis

Antik Yunanlılar’ın inandıkları tanrılar için inşa ettikleri tapınakların yer aldığı, döneminin en önemli bölgesidir Akropolis! Salı ile Cuma günleri arasında sabah 08:00’den akşam 20:00’ye kadar hizmet veren Yeni Akropolis Müzesi’ni 5 Euro bilet ücreti ödeyerek ziyaret edebilirsiniz.

9Rijks Müzesi – Amsterdam

Dünyanın En İhtişamlı Müzeleri - Rijks

Hollanda’nın en önemli sanat koleksiyonunun sergilendiği Rijks Müzesi, 8 binin üzerinde esere ev sahipliği yapıyor. Hollanda tarihiyle ilgili her şeyi bulabileceğiniz bu özel müze, her gün 10:00 ile 17:00 arasında hizmet vermektedir. Müzenin giriş ücreti ise 15 Euro’dur. Eğer siz de Avrupa’nın en önde gelen müzelerini keşfetmek isterseniz, Benelüx Yurt Dışı Turları sayfamızı ziyaret edebilir ve kendinize en uygun turu seçebilirsiniz.

8Prado Müzesi – Madrid

Dünyanın En İhtişamlı Müzeleri - Prado

Dünyanın en ihtişamlı müzelerinden biri olarak gösterilen Prado Müzesi, adını bulunduğu Prado’dan almıştır. Yaklaşık 9 bin esere ev sahipliği yapan müze, 1819 yılında hizmete açılmıştır. Neoklasik bir binaya sahip olan Prado Müzesi, Salı ile Pazar günleri arasında kapılarını ziyaretçilerine açıyor. Eğer bu çok özel müzeyi ziyaret etmek isterseniz, bilet için 14 Euro ödemeniz yeterli!

7Moma Modern Sanat Müzesi – New York

Dünyanın En İhtişamlı Müzeleri - MoM - New York

New York’un Manhanttan Bölgesi’nde yer alan Modern Sanat Müzesi, birçoklarına göre dünyanın en önemli modern sanat müzesi! Yaklaşık 150 bin esere ev sahipliği yapan müze, 22 bin film ve 4 milyon film karesini de ziyaretçilerinin beğenisine sunuyor.

6Göreme Açık Hava Müzesi – Nevşehir

Dünyanın En İhtişamlı Müzeleri - Göreme Açık Hava Müzesi

Göreme kasabasının yaklaşık 2 km ilerisinde yer alan kayalıklar üzerindeki yerleşim merkezi, uzun yıllar manastır hayatına ev sahipliği yapmış. Kiliseleriyle ünlü yerleşim yeri, manastır eğitim sisteminin başladığı bölge olarak kabul ediliyor. Göreme Açık Hava Müzesi, dünyanın en görkemli müzeleri arasında yer alıyor. Dünya Mirası Kapadokya’nın Gezi Rehberi adlı yazımızı okuyarak bölge hakkında detaylı bilgi sahibi olabilirsiniz.

5Orsay Müzesi – Paris

Dünyanın En İhtişamlı Müzeleri - Orsay Müzesi

Avrupa’nın en önemli kültür merkezlerinden Fransa’nın başkenti Paris’te yer alan Orsay Müzesi, 1850’li yıllar ile 1914 yılları arasında Avrupa kültürüne ayna tutan tablo, heykel ve fotoğrafları bünyesinde bulundurmaktadır. Dünyanın en görkemli ve ihtişamlı müzelerinden biri olarak öne çıkan Orsay Müzesi, Salı ve Pazar günleri arasında hizmet vermektedir.

4Uffizi – Floransa

Dünyanın En İhtişamlı Müzeleri - Uffizi

İtalya’nın Floransa şehrindeki Uffizi Müzesi, Dünya’nın ve Avrupa’nın en önde gelen eserlerine ev sahipliği yapmaktadır. Dünyaca ünlü Medici Ailesi’ne ait eserlerin de sergilendiği müze, mutlaka görmeniz gereken yerler listesine eklemeniz gereken yerlerden bir tanesi.

3Ulusal Müze – Prag

Dünyanın En İhtişamlı Müzeleri - Ulusal Müze

Prag’ın mimarisini yansıtan en eski binalardan biri olma özelliği taşıyan Ulusal Müze, ülke tarihinin bütün sanat eserlerini bünyesinde bulundurmaktadır. Müzede, jeolojik eserlerden sanat ve müzik eserlerine kadar her türden eser yer almaktadır. Hafta içi her gün ziyaretçilerine kapılarını açan Ulusal Müze, Prag’ın en çok ziyaret edilen merkezlerindendir.

2Ayasofya Müzesi – İstanbul

Dünyanın En İhtişamlı Müzeleri - Ayasofya Müzesi

Mimarisi, büyüklüğü ve işlevselliğiyle sanat dünyasının en önemli ve özel örneklerinden biri olan Ayasofya Müzesi, Mustafa Kemal Atatürk’ün emri ve Bakanlar Kurulu’nun kararı ile 1 Şubat 1935 tarihinde müzeye çevrilmiştir. Dünyanın en ihtişamlı müzelerinden biri olarak dikkat çeken Ayasofya Müzesi’ni henüz gezmediyseniz, mutlaka listenize eklemenizi tavsiye ediyoruz.

1Hermitage – St. Petersburg

Dünyanın En İhtişamlı Müzeleri - Hermitage

Dünyanın en eski ve en büyük müzelerinden biri olan Hermitage, 6 tarihi yapıdan oluşmaktadır. Görselliği ve ihtişamı ile büyüleyen bu devasa yapı, eski dönemlerde yaz ve kış mevsimlerinde Rus İmparatorları’na ev sahipliği yapmıştır. Binlerce esere ev sahipliği yapan müze, Rusya’nın en çok ziyaret edilen merkezlerinden bir tanesidir. Ayrıca, Avrupa’yı Trenle Keşfetmek İster Misiniz? Adlı yazımızı okuyarak ekonomik bir seyahat planı yapabilirsiniz. Farklı konu başlıklarında görüşmek üzere…

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz