Adrenalin tutkunlarının dünya üzerinde keşfetmesi gereken çok fazla şey var. Bunlardan bir tanesi de gördüğünüz zaman hayran kalacağınız, ancak bir o kadar da aşağıya bakmaya korkacağınız cam köprüler! Başta Çin olmak üzere dünyanın çeşitli bölgelerinde inşa edilmiş akıl almaz cam köprüler, büyüleyici bir manzara eşliğinde adrenalin yüklü dakikalar geçirmenizi sağlıyor. Galerimizde, dünyanın dudak uçuklatan cam köprülerini sizler için derledik. İşte dünyanın en ürkütücü cam köprüleri…

8. Cam kutu, Fransa

Dudak Uçuklatan Cam Köprüler - Cam Kutu

Fransa’nın Chamonix bölgesinde 2013 yılında açılan Cam Kutu, yerden 3.842 metre yükseklikte ve 12mm kalınlığında üç katmanlı özel bir camdan yapılmış. Eğer kutuya girmeye cesaret edebilirseniz, Bossons Buzulu’nun enfes manzarasını ayaklarınızın altında görebilirsiniz.

7. Zhangjiajie Cam Köprüsü, Çin

Dudak Uçuklatan Cam Köprüler - Zhangjiajie

Çin’de 2016 yılında hizmete giren bu akıl almaz cam köprü, 300 metre derinliğindeki bir vadinin tam üzerine inşa edilmiş. Hayranlık uyandırdığı kadar korku da uyandıran köprü 430 metre uzunluğunda ve dünyadaki cam köprülerin en uzunu olma unvanını elinde bulunduruyor. Bu özel köprünün sağlamlığı, balyozla kırmaya çalışarak ve üzerinden otomobil geçirilerek test edilmiş. Adrenalin yüklü bir deneyim arıyorsanız, listenize ekleyebilirsiniz.

6. Camdan Askı Yol, Kanada

Dudak Uçuklatan Cam Köprüler - Camdan Askı Yol

Kanada’da bulunan Jesper Ulusal Parkı’ndaki camdan askı yol görenleri kendine hayran bıraktıracak cinsten! İlginç ve korkutucu mimarisiyle U şeklinde uzanan yol sizi ana kayadan yaklaşık 30 metre kadar uzaklaştırıyor ve tam 330 metre derinlikteki buzul kütlesiyle Kanada Rocky Dağları’nın olağanüstü manzarasıyla buluşturuyor.

5. Tianmen Dağı Cam Yol, Çin

Dudak Uçuklatan Cam Köprüler - Tinamen Dağı

Çin’de 2011 yılında hizmete giren Tianmen Dağı Cam Yolu, 1.4 kilometre yükseklikteki çok dik bir kayalığın üzerine inşa edilmiş! Dağda üç ayrı cam yürüyüş yolu bulunurken, 100 metre uzunluğundaki Ejderha Sarmalı Uçurumu en ünlüleridir. Eğer bu kadar yüksekten aşağı bakmaya cesaret edebilirsiniz ve adrenalin tutkunuysanız burayı mutlaka ziyaret etmelisiniz.

4. Dachstein Gökyüzü Yürüyüş Yolu, Avusturya

Dudak Uçuklatan Cam Köprüler - Dachstein Köprüsü

Avusturya’nın Salzburg kentinde yer alan Dachstein Köprüsü, 2700 metre yükseklikte Alpler’i manzarası eşliğinde benzersiz bir yürüyüş keyfi sunuyor. Dachstein Buzulu’nu tepeden gören gökyüzü yürüyüş yolu, 14 basamaktan oluşuyor.

3. Ngong Ping 360, Hong Kong

Dudak Uçuklatan Cam Köprüler - Ngong Ping

Hong Kong’un Lantau Adası’ndaki cam zeminli teleferik, konuklarına olağanüstü bir manzara eşliğinde keşif imkanı sunuyor. Limandan başlayarak ormanlık dağdaki Tian Tan Buda Heykeli’ne kadar ulaşan 5,7 kilometrelik teleferik hattı, camla kaplı tabanıyla büyülüyor. Eğer farklı kültürlerde adrenalin yaşamak istiyorsanız cam tabanlı teleferiği tercih edebilirsiniz.

2. Sonsuzluk Odası, ABD

Dudak Uçuklatan Cam Köprüler - Sonsuzluk Odası

ABD’nin Wisconsin eyaletindeki Sonsuzluk Odası, Kaya Üzerindeki Ev olarak adlandırılan yapının 66 metre dışına kadar uzanıyor. 1940 yılında ilk defa Alex Jordan’ın ortaya attığı bir fikirden yola çıkılarak yapılan 3.264 pencereli cam oda vadi tabanından tam 47 metre yüksekte yer alıyor.

1. Haohan Qiao Köprüsü, Çin

Dudak Uçuklatan Cam Köprüler - Haohan Qiao Köprüsü

Çin’in Pingjiang bölgesi’ndeki Haohan Qiao Köprüsü, vadinin 180 metre üzerinde inşa edilmiş bir cam köprü. “Cesur Adamın Köprüsü” anlamına gelen köprü 300 metre uzunluğunda. İlk başta ahşap olarak yapılan köprü tamamen camla değiştirilmiş durumda. 24mm kalınlığında cam panellerle kaplı köprü, aynı anda 800 kişiyi taşıyabiliyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz