Kaya Hotels & Resorts’un işlettiği Dorukkaya Ski & Mountain Resort, bir kış tatili için gidebileceğiniz en güzel tesislerden bir tanesi. Son dönemde popülerleşen Kartalkaya’nın en güzel konumunda bulunan ve her şey dahil konsepti ile hizmet veren bu tesis, aslına bakarsanız Türkiye’nin ilk kayak otellerinden bir tanesi. Çam ormanları arasında, sonsuz beyazlığın ortasında hem romantik hem de oldukça eğlenceli bir tatil yapabileceğiniz Dorukkaya’yı bu yazımızda mercek altına alacağız.

Dorukkaya Hotel - Genel

Siz de, bir kış tatili planlıyorsanız bu yazımız yanında Kış Mevsimi İçin En Romantik 5 Balayı Oteli yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz. Ailecek yahut eşinizle oldukça romantik akşamlar geçirebileceğiniz pek çok tesisi, yazımızda sizler için kaleme almıştık.

9Konaklama & Odalar

Dorukkaya Hotel - Konaklama

Pist ve orman manzaralı otel odaları bulunan Dorukkaya’da, aşağıdaki oda tipleri mevcut.

8Standart Oda

Dorukkaya Hotel - Standart Oda

Toplam 208 adet olan ve minimum 2, maksimum 4 kişinin kalabileceği şekilde tasarlanan standart odalar, merkezi ısıtmalı ve zemin halı kaplamalı olarak konuklara sunulmakta. 24 Saat sıcak su ile muhteşem bir küvette dinlenmeniz standart odanızda mümkünken, geniş ve konforlu ortamda oldukça iyi dinlenebiliyorsunuz.

7Suit Oda

Dorukkaya Hotel - Aile Odası

Toplamda 10 adet bulunan Suit odalar, Dorukkaya’nın seçkin oda tiplerinden. En az 2, en fazla 4 kişinin kalabileceği bu oda tipinde, pist ve orman manzarasını muhteşem bir şekilde görebiliyor, ek olarak rahat ve konforlu bir tatil deneyimini sonuna kadar yaşayabiliyorsunuz.

6Villa

Dorukkaya Hotel - Villa

Minimum 4 maksimum 10 kişinin kalabileceği Villa tipi odalar da, Dorukkaya’da özellikle kalabalık aileler tarafından çok tercih ediliyor. Sadece 2 adet bulunan Villa tipi seçeneği, genelde bu tesiste boş kalmıyor ve kış sezonunda erken rezervasyon yapmanızda fayda görüyoruz.

5Yeme – İçme

Dorukkaya Hotel - Yeme-İçme

Tam pansiyon konsepti ile işletilen Dorukkaya içerisinde, ana restoran kapasitesi tam 750 kişilik ve her öğününüzü burada muhteşem lezzetler tadarak geçirebilmeniz mümkün. Çay ve pasta büfesinden gece çorbasına kadar belli saatlerde zengin öğünleri bulunan ana restoranın dışında, lobby barda da içeceklerinizi yudumlarken dinlenebilirsiniz. Tesis içerisinde, konsepte dahil alkollü alkolsüz tüm içecekler gece yarısına kadar ücretsiz olarak tarafınıza sunulmaktadır.

4Hizmetler ve Aktiviteler

Dorukkaya Hotel - Kayak Merkezi

Dorukkaya içerisinde, aşağıdaki hizmetler ve aktivitelerden dilediğiniz zaman faydalanabiliyorsunuz. Konuklarına maksimum memnuniyet ve kusursuz bir tatil deneyimi sunmayı hedefleyen tesisin, harika hizmetleri hem eğlenmenizi hem de bolca dinlenmenizi sağlayacak.

  • Isıtmalı Kapalı Yüzme Havuzu bulunan Dorukkaya’da, kayak yapmaktan sıkıldığınız zamanlarda bu havuza girerek harika vakitler geçirebilirsiniz.
  • Çocuklarınız için muhteşem aktivitelerle dolu çocuk kulübü bulunan tesiste çocuklarınızı güvenle bırakabilir, saat 10:00 ila 17:00 arasında rahatlıkla kayak yapmaya ya da spa aktivitelerine katılabilirsiniz.
  • Televizyon odası ve animasyon seçenekleri ile eğlencenize eğlence katan tesiste, akşamlarınız dışarı çıkmak istemediğinizde çok daha keyifli.

3Dorukkaya’da Kayak

Dorukkaya Hotel - Pist

7 Adet lifti, 1 adet de sandalyeli lifti bulunan ve günün her saatinde kayak yapabileceğiniz Dorukkaya’da, zorluk dereceleri ve uzunluklarına göre konumlandırılan  liftler ve toplamda 11 kayak pist bulunmakta. Snowboard ve kayak yapmadıysanız, tesis içerisinde sertifikalı hocalar tarafından verilebilen dersler var ve birkaç saat içerisinde kayak yapmayı öğrenebiliyorsunuz.

Dorukkaya Hotel - Kayak

Türkiye’nin ilk Snowpark’ı da Dorukkaya içerisinde bulunuyor. Özellikle Snowboard tutkunlarını ilgilendiren ve onların çok sevdiği Snowpark, adrenalin seviyenizi doruğa çıkartabilir. 3 Ana rampa, 1 Corner, 3 Handrail ve 3 Box’tan oluşan Türkiye’nin ilk Snowpark’ı, Avusturya’dan gelen mühendisler tarafından projelendirilmiş.

Dorukkaya Hotel - Pist Haritası

Son olarak, Dorukkaya içerisinde çocuklarınız için harika bir kayak pistinin bulunduğunu da hatırlatalım. Sadece çocukların eğlenip doyasıya kayabileceği çocuk pistleri, herhangi bir tehlike gözetmiyor! Dilerseniz, Dorukkaya tesisleri içerisinde, snowboard ve kayak kiralayabiliyorsunuz.

2Dorukkaya’da Spa 

Dorukkaya Hotel - Havuz

Tatilinizi şehrin stresinden uzakta, kış döneminde sessiz ve sakin geçirmek isteyenlerin tercihi olan Dorukkaya’da muhteşem bir spa deneyimi de sizleri bekliyor. Isıtmalı kapalı havuzu, Türk hamamı, saunası, masaj salonları ve spor merkezleri ile donatılan muhteşem bir spa merkezi ile Dorukkaya içerisinde hem ruhunuzu hem de bedeninizi dinlendirebilmeniz adına pek çok seçenek mevcut.

Dorukkaya Hotel - Spa Merkezi

Dünyaca ünlü sertifikalara sahip terapistler eşliğinde, suyla gelen şifayı bolca bulabileceğiniz Dorukkaya Spa merkezi, genel hatları ile sizleri kesinlikle dinlendirebilecek ve otelden çıktığınızda, yenilenmiş hissettirecek bir merkez.

1Genel Yorum

Dorukkaya Hotel - Genel Yorum

Kartalkaya, genel anlamı ile Türkiye’nin en eski kayak ve snowboard merkezlerinden biri iken, Dorukkaya da tesis anlamında Türkiye’nin en eskisi ve en kalitelisi. Siz de, ilerleyen dönemde güzel bir kış tatili planlıyorsanız, tavsiyemiz Dorukkaya’yı mutlaka listenize eklemeniz yönünde olacaktır. Son dönemin parlayan yıldızlarından Kartalkaya’da, daha önce pek çok kez kalmış olanlar için Beyaz Cennet Uludağ Kayak Merkezi yazımızda, Uludağ’ı anlatmıştık. Dilerseniz Uludağ hakkında detaylı bilgiyi yazımızı okuyarak edinebilirsiniz.

Son olarak, kayak yapmadan önce Kayak Turu Öncesinde Bilmeniz Gerekenler yazımızı okumanızda da fayda var! Farklı konu başlıklarında görüşmek üzere…

[hotel id=”6564″][/hotel]

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz