Daha önce hiç dört tarafınızın ormanlarla çevrili olduğu ve hemen önünüzde genişçe bir gölün uzandığı yerde birkaç gün tatil yaptınız mı? Bu tarz yerlerin genelde yurt dışında olduğunu düşünsek de, aslında gerçekler öyle değil. Türkiye’de henüz keşfedilememiş ve son yıllarda popülerlik kazanan pek çok bölge var, bu bölgeler de kesinlikle görülmeye, yaşanmaya değer yerler. Abant da büyüleyici noktalardan bir tanesi!

Huzurun Adresi Abant - Abant Gölü

Başlığımızda belirttiğimiz gibi Abant gerçekten de dört mevsim huzurun adresi. Bakıldığında Mudurnu’nun yirmi kilometre uzağında yer alan Abant Gölü, bu bölgenin en önemli doğal güzelliklerinin başında geliyor. Gölün etrafını saran tabiat parkı, geçtiğimiz yıllarda korumaya alınmıştır. Gerek bitki örtüsünün zenginliği gerekse doğallığı ile Abant’ta birkaç gün geçirmek yenilenmenize ve şehrin stresinden uzaklaşmanıza yardımcı olacaktır.

Abant Otellerinde Birkaç Gün Geçirmek

Huzurun adresi Abant: Büyük Abant Oteli

Abant’ta birkaç gün geçirmek, konaklamak; büyük tatil merkezlerinde geçirdiğiniz günlere benzemiyor, çünkü bu bölge sessiz, sakin ve olabildiğince kafa dinleyip dinlenebileceğiniz bir konum. Büyük tatil merkezlerindeki eğlenceli aktivitelerin çoğuna Abant otellerinde rastlamanız mümkün değil! Ancak sessizliği dinleyip, içkinizi yudumlayabilir ve doğanın tam ortasında muhteşem birkaç gün geçirebilirsiniz.

Huzurun adresi Abant: Büyük Abant Oteli 1

Tatil Dükkanı’nda Abant otelleri ile ilgili pek çok bilgi ve elbette erken rezervasyon fırsatı bulabilmeniz mümkün. Yapmanız gereken tek şey, bizleri sık sık sosyal medya üzerinden takip etmek ve rezervasyon fırsatlarını kaçırmamak. Normal sezondan çok daha ucuza, dört mevsim tatil için Abant, kesinlikle çok iyi bir seçim!

Abant’ta Dolaşmak

Abant büyük tesislerin bulunduğu ve her şeyin elinizin altında olduğu bir yer değil kuşkusuz. Daha çok yeni yerler keşfetmek ve farklı insanlar tanımak için tercih edilebilecek bir rota! Eğer şehir stresinden uzaklaşmak ve huzur dolu anılar biriktirmek istiyorsanız Abant’la yolunuzun kesişmesini tavsiye ediyoruz.

Huzurun adresi Abant: Örmeci Yaylası

Örneğin, taş kaldırımları ve eski düzen ahşap evleri ile Örmeci Yaylası, gezilip görülebilecek en önemli yerlerden bir tanesi ve buraya kesinlikle uğramanız gerektiğini düşünüyoruz. Bunun dışında, yine ahşap mimarisi ile dikkat çeken ve restore edilen Abant Doğal Yaşam Müzesi de kesinlikle ziyaret edilmesi gereken kültürel yerlerden. Bu bölgede, Abant’ın doğal harikalarını görebilmeniz mümkün oluyor.

Huzurun adresi Abant: Sinekli Yaylası

Ek olarak, doğaya çok meraklıysanız ve doğal bitkiler toplamaktan hoşlanıyorsanız, mantarların ve daha pek çok bitkinin yetiştiği muhteşem bir yer olan Sinekli Yaylası da Abant’ta dolaşılması gereken noktalardan bir tanesi. Doğa yürüyüşü için Abant’ın pek çok yeri gibi Sinekli Yaylası da biçilmiş kaftan!

Şehir hayatından birkaç günlüğüne uzaklaşmak istiyorsanız ve henüz nereye gideceğinize karar vermediyseniz, İstanbul’a Yakın Haftasonu Tatili İçin 5 Otel Önerisi başlıklı yazımızı okuyarak detaylı bilgi edinebilirsiniz!

Abant’ta İdeal Mevsim

Abant’ta ideal mevsim yoktur; çünkü burada her mevsim, dört mevsim ayrı güzeldir. Kışları, bembeyaz bir karla kaplanır her yer, otelde kalmak ve manzaralı bir odada kar yağışını izlemek, dinlenmek için yeterlidir. Yazları ise hem doğa yürüyüşleri hem de kamp yapabilmek amacıyla Abant çok ideal bir merkezdir.

Huzurun adresi Abant: Piknik

Kalabalıklardan yorulduysanız, sessiz, sakin ve dinlenebileceğiniz bir yer arıyorsanız, sizleri Abant’ın eşsiz doğal güzelliklerini keşfetmeye davet ediyoruz!

Farklı konu başlıklarında görüşmek üzere…

[destination name=”bolu”][/destination]

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz