Tatil Dükkanı Blog’dan herkese merhaba! Bugünkü yazımızda, yıllar geçtikçe daha popüler hale gelen, sosyal medyada dolaşırken reklamlarına sıklıkla rastlayacağınız EYOBUS’tan ve bu şirketin sunduğu Kuzey Avrupa turundan bahsedeceğiz. Normal tur programlarından farkları, kalınacak yerler, gezilecek ülke ve şehirler hakkında vereceğimiz pek çok bilgi sayesinde, siz de bu şirketin ve tur programının ne olup olmadığını anlayabilir; buna göre katılıp katılmak istemediğinize karar verebilirsiniz.

Ayrıca, tarafımızca düzenlenen ve yıl boyunca devam eden pek çok tur programı da mevcut. Tatil Dükkanı Yurtdışı Turları sayfamızdan, yurtdışı tur programlarımıza göz atmayı unutmayın deriz!

EYOBUS Nedir?

2007 ile 2010 yılları arasında TEMA Vakfı’nın gençlik kulüplerinde görev alan EYOBUS girişimcilerinin macerası, tam da o yıllarda başlıyor. Üç yıllık bu macera sonunda, şirketi kurmak için niyetlenen insanların bugünkü duruma getirdiği EYOBUS, günümüzde Kuzey Avrupa ve Avrupa turları düzenliyor. Ancak tur kapsamında programlar ve yolculuk, diğer tur programlarına nazaran biraz daha farklı.

EYOBUS Kuzey Avrupa Turu’nun Farkı Nedir?

Günümüzde kontenjanları arttıran ve talep doğrultusunda daha fazla tur programı için çalışmalar yapan EYOBUS’un bir üniversite topluluğundan turizm şirketine evrilme hikayesinin ardında, kültürlerarasılık yatıyor. Tur programlarının diğerlerinden farkı ise; konforun ikinci plana atılmış olması.

Bu turlarda, genellikle konfor ve rahatlık aramayan insanlar bulunuyor; çünkü sadece otobüs ile yolculuk yapılıyor ve Kuzey Avrupa Turu kapsamında üç gün yollarda geçiyor. Masrafları olabildiğince minimize edip gezme ve keşfetme tarafına dair avantajlar yaratmaya çalışan EYOBUS firmasının bir diğer farkı ise, turlarında herhangi bir rehberlik hizmetinin, ekstra turun, toplu gezintilerin bulunmaması.

Bir Bakışta EYOBUS Kuzey Avrupa Turu

Bu tur programı en son 2019’un Ağustos ayında gerçekleşmişti. 2020 Yılı için ise çalışmaların sürdürüldüğü biliniyor. Bir bakışta, madde madde açıklamak gerekirse; turun özeti şu şekilde:

  • Otobüs ile 12 günde 9 ülke geziliyor. İstanbul’dan Litvanya’ya uçakla vardıktan sonra, yollara otobüsle devam ediliyor.
  • Otel ve hostellerde konaklama imkanı, belli ülkelerde mevcut.
  • Fiyata dahil hizmetler oldukça fazla, bu yönden avantajlı.
  • Rehberlik hizmeti bulunmuyor, ülkede tamamen serbest zamanınız var.
  • Kayıtlar kontenjanlarla sınırlı ve başvurular gerçek kişilerce kontrol ediliyor. Dolayısıyla, başvurduktan sonra seçilememe ihtimaliniz de mevcut.

Gezilecek Ülkeler ve Mutlaka Görülmesi Gerekenler

EYOBUS Kuzey Avrupa Turu kapsamında, 12 günde 9 ülke gezmek hayli yorucu ancak bu yorgunluğun bir tatlılığı da yok değil. Yine de, tura dair en büyük eleştiriler, bazı şehirlerde çok kısa kalınması yönünde oluyor. Dolayısıyla, şehirlerde gitmek istediğiniz yerleri önceden belirlemeli, rotanızı çizmelisiniz; aksi durumda, ne olduğunu anlamadan şehir içindeki turun bitiş saati gelebilir ve otobüse dönmek durumunda kalabilirsiniz. Aşağıda, sizler için sırasıyla gidilecek ülke ve şehirleri sunduk, ayrıca şehirlerde mutlaka görülmesi gerekenleri de kaleme aldık.

Vilnius, Litvanya

İlk durağınız olan Vilnius şehrinde, görülmesi gereken en önemli yerlerden bir tanesi, KGB Müzesi. Ancak burası, şehre epey uzak olduğu için; giderseniz sonrasında şehri keşfetmek için tur atmaya zamanınız kalmayabilir. Dolayısıyla, müzeye gitmekle şehri gezmek arasında bir seçim yapmalısınız. Şehri gezmeye karar verirseniz, bisiklet kiralamayı unutmayın!

Riga, Letonya

Nostaljik sokakları ve muhteşem görünümü ile Riga da, Kuzey Avrupa ülkelerinden Letonya’da gideceğiniz şehirlerden biri olacak. EYOBUS Kuzey Avrupa Turu kapsamında, Riga’da indikten sonra serbest zamanınızı değerlendirmek için şehri keşfetmek isterseniz; sizlere cüzi miktarla dolu dolu gezebileceğiniz şehir turlarını öneriyoruz. Burada, Kvass içmeyi ihmal etmemeniz de tavsiyelerimiz arasında!

Tallinn, Estonya

Estonya’nın küçük ancak çok güzel şehirlerinden biri olan Tallinn de, EYOBUS Kuzey Avrupa Turu kapsamında gideceğiniz üçüncü ülke. Burada, şehri gezmek için tıpkı Riga’da olduğu gibi, Yellow Free Tours’un ücretsiz şehir turlarına katılabilirsiniz. Tek başınıza gezmek isterseniz, şehrin sokakları dahi gezinizden tatmin olmanızı sağlayacaktır.

Helsinki, Finlandiya

Tur kapsamında göreceğiniz şehirlerden biri olan Helsinki’de, hiç şüphesiz gezilecek, keşfedilecek çok fazla yer mevcut. Ancak gezilecek yerler listesinin başında, Suomenlinna geliyor. Altı adaya yayılmış bir tarihi kale olan bu yapı, ayrıca yemyeşil çayırları ile dikkat çekiyor. Suomenlinna içerisinde, pek çok kilise ve kaleyi ziyaret edebilirsiniz. Bir şeyler yemek için Savotta, en iyi restoranlardan bir tanesiyken, Cafe Engel de Fin mutfağının en önemli öncülerinden.

Stockholm, İsveç

İsveç’in başkenti ve en önemli yapılarının bulunduğu şehirlerden biri olan Stockholm de, tur boyunca gezme fırsatı bulabileceğiniz yerler arasında yer alıyor. Bakıldığında, bilhassa ihtişamlı sarayları ve mimarisi ile bilinen bu şehirde, Vasa Müzesi, Belediye Binası, Stockholm Sarayı, Açık Hava Müzesi, mutlaka görmeniz gereken yerlerden.

Stavanger, Flam, Bergen; Norveç

Evet, EYOBUS Kuzey Avrupa Turu sizi Norveç’e de götürüyor. Buradaki tek olumsuz etmen, gidenlerin Bergen’e akşam saatlerinde varılmasına dair şikayetleri, ancak şüphesiz şehri akşam saatlerinde görmek dahi oldukça değerli. Zaman bulursanız, Bergen’de görmeniz gereken 12. yüzyıldan kalma bir Bryggen limanı var; ancak olur da akşam saatlerinde kaybolmak istemezseniz, Bergen sokaklarında biraz dolaşıp şehri keşfetmeniz, fotoğraf çekmeniz yeterli olacaktır. Eğer gündüz vakitlerinde varma şansınız olursa, şehirde Fiyortları görmeyi de ihmal etmeyin deriz. Flam ise, en güzel fiyort şehirlerinden bir diğeri ve burada mutlaka Zodyak Turu’na katılmanızı öneriyoruz. Hemen iskelede gerçekleşen bu bir buçuk saatlik tura bayılacaksınız.

Kopenhag, Danimarka

Kuzey Avrupa’nın en popüler başkentlerinden biri olan Kopenhag, muhteşem mimari yapıları ve şehir düzeni ile biliniyor. EYOBUS Kuzey Avrupa Turu kapsamında rotalarınızdan biri olan bu şehirde, görmeniz gereken yerler arasında Nyhavn Kanalı, Tivoli Bahçeleri, Amalienborg Sarayı, Christiania Bölgesi ve biraz uzak kalsa da, şehrin simgesi olan Küçük Deniz Kızı Heykeli gibi yerler, yapılar bulunuyor. Burada da, mutlaka bisiklet kiralamanızı öneriyoruz.

Hamburg, Almanya

Almanya, tur kapsamında gidilecek ülkeler arasında bulunuyor ve ilk bakışta size sıradan gibi gelse de; Hamburg’da görmeniz gereken çok fazla şey mevcut. Başlıca örnekler; Kuzey Almanya Protestanları tarafından kullanılmakta olan en büyük dini yapı konumundaki St. Michael’s Church ve dünyanın en büyük demiryolu minyatürü olan Miniatur Wunderland.

Amsterdam, Giethoorn, Volendam; Hollanda

Amsterdam Gezi Rehberi - Köprü

Tur kapsamında göreceğiniz son ülke olan Hollanda’da, en çok Amsterdam’ı merak ediyorsunuz; biliyoruz. Amsterdam’da gezilecek ve görülecek yerler hakkında, daha önce blogumuzda kaleme aldığımız Özgürlükler Şehri Amsterdam’ın Gezi Rehberi başlıklı yazımızı öneriyoruz.

Amsterdam kadar kalabalık, gece hayatı eğlenceli olmasa da; sükuneti ile sizleri büyüleyebilecek Giethoorn ise ölmeden önce mutlaka görmeniz gereken, yeşile doyabileceğiniz yerlerden biri. EYOBUS ile gidebileceğiniz en güzel lokasyonlardan biri olan Giethoorn’da, doya doya dinlenmenizi, huzur bulmanızı diliyoruz.

EYOBUS Kuzey Avrupa Turu Fiyatı & Başvuru Yöntemleri

Tur programının 2019 itibariyle fiyatı 1690 Euro olarak belirlenmiş durumda. Elbette, bu fiyatın 2020 programında biraz daha artması muhtemel. Fiyata dahil hizmetler arasında ulaşım, konaklama, sigorta, ekstra turlar, çıkış harçları ve dahası bulunuyor. Başvuru için ise, EYOBUS resmi web sitesinde ilgili sayfayı ziyaret etmeniz yeterli oluyor.

Farklı konu başlıklarında görüşmek üzere!

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz