Ege’nin en gözde turizm merkezlerinden Çeşme, her yıl yerli ve yabancı binlerce turisti ağırlıyor. Bölgenin doğal güzellikleri, plajları, tarihi eserleri ve gece hayatı dışında şifa turizminde de önemli bir merkez olduğunu biliyor muydunuz? Evet, bu cennet tatil merkezinde deniz, kum ve güneşin tadını çıkarırken; termal otellerde şifalı sulardan da faydalanabilirsiniz.

Altın Yunus Resort - Genel Görünüm Akşam

Tatil Dükkanı olarak bu yazımızda, Çeşme’nin en iyi termal otellerinden biri olan Altın Yunus Resort & Thermal’i detaylı bir şekilde mercek altına aldık. Planlarınız arasında Çeşme’de tatil yapmak varsa, Çeşme Otelleri sayfamızı ziyaret ederek kendinize uygun oteli bularak avantajlı fiyatlarla rezervasyonunuzu yapabilirsiniz!

Altın Yunus Resort - Genel Görünüm

Çeşme’nin Boyalık Mevkii’ndeki Kalem Burnu’nda 140.000 m2’lik alana kurulan Altın Yunus Resort & Thermal, Türkiye’nin en büyük tesislerinden bir. 1974 yılında hizmete giren otel, Türkiye ve Ortadoğu’nun ilk bin kişilik birinci sınıf tatil köyü olma unvanını da elinde bulunduruyor.

Altın Yunus Resort - Kapalı Havuz

Yarım pansiyon konseptinde hizmet veren otelin sunduğu en önemli avantajlardan bir tanesi, Çeşme’nin eşsiz konumundaki mavi bayraklı plajında güneşlenip yüzerken, otel içindeki şifalı termal suların kullanıldığı havuzlardan yararlanabilmeniz. Yaz tatili ve termal otel tatili anlayışını tek çatı altında toplayan bu tesis, sizlere beklentilerinizden fazlasını sunuyor.

Termal & Thalaso

Altın Yunus Resort - Termal Havuz

Çeşme’nin sadece Şifne bölgesinde yer alan şifalı termal su, direkt ve özel bir hatla otelin Palmet SPA Merkezi’ne geliyor. 37-40 C derecedeki termal suyun şifa değeri ve minarelleri diğer termal sulardan daha farklı ve daha etkili; çünkü bu termal su, deniz suyunun magma tabakasına inerek, doğal yoldan ısınıp, dezenfekte olması ve yeryüzüne çıkmasıyla oluşuyor.

Altın Yunus Resort - Kapalı Termal Havuz

Altın Yunus Palmet SPA Merkezi’nde, alanının uzmanlarından kurulu ekip ve profesyonel hizmet anlayışıyla yenilenebilir, şifalı sulardan faydalanabilirsiniz. Ege’nin benzersiz suyunun 30-32 C sıcaklığa ulaştırılarak uygulandığı Thalasso Terapi uygulamalarından yosun bakımına kadar birçok hizmeti alabilirsiniz. Ayrıca, Ilıca bölgesinde yer alan 37-40 C şifalı termal suların kullanıldığı havuzlarda nostaljik bir deneyim yaşayabilirsiniz.

Konaklama

Altın Yunus Resort & Termal - Konaklama

Otelde Sezonluk Odalar, Superior / Deluxe Odalar, Junior Suite, Marin, Marin Plus, Ocean Suite ve Engelli Odaları olmak üzere toplamda 7 ayrı konaklama seçeneği sunuluyor. Bu lüks ve konforlu oda seçeneklerinden en uygun olanını seçerek aileniz, çocuklarınız ya da eşiniz veya arkadaşlarınızla hayalinizdeki tatili gerçekleştirebilirsiniz.

Yeme-İçme

Altın Yunus Resort - Restorant

Birçok özelliği bünyesinde bulunduran tesis; restoran, cafe ve barlarında sunduğu farklı lezzetlerle misafirlerinin yüzünü güldürüyor. Baküs Lunda Longue doğanın deniz ile buluştuğu noktada konuklarına özel bir deneyim yaşatırken, Petunia Restorant’ta Türk ve uluslararası lezzetlerin tadına bakabilirsiniz.

Altın Yunus Resort - Marina Cafe

Ayrıca otelin lobby bar & patisserie bölümünde sıcak içecekler eşliğinde atıştırmalıkların keyfini çıkarırken, Marine Cafe & Bar’da gün batımının eşsiz güzelliğine tanıklık edebilirsiniz. Palmet Spa Merkezi’nde de konuklarına her türlü hizmeti sunan tesisin Palmet Cafe bölümünde ise, özel menü ve vitamin barlarından yararlanabilirsiniz.

Etkinlikler

Altın Yunus Resort - Etkinlikler

800 m2’lik alanı ile baştan başa yenilenen, son teknoloji ürünler ve şık dekorasyonla donatılan Gardenya Balo Salonu, toplantılara ya da düğün, ziyafet gibi diğer etkinliklere ev sahipliği yapıyor. Otelde ayrıca, Gardenya Teras, Okyanus, Gerence ve Denizkızı adlı etkinlik salonları da bulunuyor. Tesiste ayrıca, Havuzbaşı ve NeptünSunset Çim ve Sunset TerasPalmiye Teras 1,2,3 Plaj açık alan bölümleri de yer alıyor.

Genel Yorum

Tatilden beklentileriniz sadece güneş, kum ve deniz ile sınırlı değilse ve şifalı termal sularda yenilenmek istiyorsanız; Altın Yunus Resort & Thermal iki farklı konsepti tek çatı altında birleştiren eşsiz tesislerden bir tanesi.

Altın Yunus Resort - Nikah Organizasyonu

Otelin mavi bayraklı plajında güneşin ve denizin keyfini sürerken, Ilıca’nın şifalı termal sularıyla oluşturulan havuzlarda yılın bütün yorgunluğunu üzerinizden atarak yenilenebilirsiniz. Eğer Ege’nin incisi Çeşme’de farklı bir deneyim yaşamak istiyorsanız, Altın Yunus Resort & Thermal size harika bir tatil vadediyor.

Tatil için yolunuz Çeşme’ye düşecekse Mavi İnci Çeşme’nin En Güzel Koyları başlıklı yazımızı okumanızı tavsiye ediyoruz. Ege sahillerinde daha lüks ve konforlu bir tatil yapmak istiyorsanız, Ege Otelleri | Ege Sahillerinin En Güzel 33 Oteli başlıklı yazımızı okuyabilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz