2012 Yılında kurulan ve Türkiye’de ilk kez The Leading Hotels of the World unvanını kazanan D Maris Bay, Doğuş Grubu tarafından yönetiliyor. Datça Yarımadası’nda, Türkiye’nin görebileceğiniz en güzel koylarından birinin zirvesinde bulunuyor.

d-maris-genel-2

156.000 metrekarelik bir araziye kurulmuş olan bu tesis, etrafındaki çam ormanları ve önünde uzanan masmavi deniz ile sizlere muhteşem bir tatil fırsatı sunuyor. Volkanik dağları ve küçük adalarıyla eşsiz bir konuma sahip olan tesis, beş doğal plaja da ev sahipliği yapıyor. Misafirlerinin özellikle manzara ve doğasına hayran olduğu otel, oda kahvaltı konsepti ile hizmet veriyor.

d-maris-havuz-1

Detaylı bir inceleme yapacağımız bu yazıda, D Maris Bay’e dair gözlemlerimizi aktaracağız. Kahvenizi yudumlayarak yazımızı okurken, bu büyüleyici tesis hakkında detaylı bilgilere sahip olabilirsiniz.

Odalar

D Maris Bay, konumunun verdiği avantaj ile hem deniz hem de dağ manzaralı pek çok odayı konuklarının hizmetine sunuyor. Odalar titizlikle düzenlenmiş ve ihtiyacınıza yönelik hemen her şeyin yanında, lüks olarak nitelendirilebilecek akıllı oda sistemleri de mevcut.

Son olarak, D Maris Bay’e özel İtalyan parfüm tasarımcısı Lauro Tonatto’nun tasarladığı özel bukletler de her odada sizleri bekliyor.

Delüks Deniz Manzaralı Oda

d-maris-room-1

Maksimum 3 kişi kapasiteli delüks deniz manzaralı odalar, 35-44 metrekare olarak düzenleniyor. Akıllı oda sistemi bulunan bu seçenekte, ayarlanabilir merkezi iklimlendirme ve dokunmatik kontrol panelleri mevcut. Balkonunda sonsuz maviliğin keyfini sürebileceğiniz bu odada dilerseniz çift kişilik, dilerseniz iki ayrı tek kişilik yatak sizlere tahsis edilebiliyor.

Aile Odası – Deniz Manzaralı

d-maris-room-2

Tesise ailecek gitmek ve güzel bir tatil geçirmek isterseniz, 35-44 metrekare olarak düzenlenmiş aile odaları öneriliyor. Altı yaş altındaki çocukların ve ebeveynlerinin ağırlanabileceği bu odalarda, oldukça hoş bir balkon da sizleri bekliyor. Balkonunuzda her sabah kahvaltınızı yapabilir ve manzarayı gün boyunca izleyebilirsiniz.

Superior Dağ Manzaralı Oda

d-maris-room-3

35-41 metrekare olarak düzenlenen superior dağ manzaralı oda tipi, maksimum iki misafir için hazırlanıyor ve huzur içerisinde muhteşem dağları izlemek isteyenlerin tercihi oluyor. Teras veya balkon ile tamamlanan bu oda tipi, romantik bir tatil geçirmek isteyen çiftler için biçilmiş kaftan.

Couple Deniz Manzaralı Oda

d-maris-room-4

İki misafir için hazırlanan couple deniz manzaralı odalar 24-30 metrekare olarak düzenleniyor. Büyük bir balkon ya da teras yerine, Fransız tipi balkon bulunuyor.

Couple Dağ Manzaralı Oda

d-maris-room-5

D Maris Bay’in couple dağ manzaralı oda tipi, 24-34 metrekare arasında değişiklik gösteriyor. Deniz manzaralı odaya oranla daha geniş olan dağ manzaralı oda tipinde, balkon ya da terasınız da mevcut.

Superior Deniz Manzaralı Suit

d-maris-room-6

Tesisin “Exclusive” paketinde yer alan superior deniz manzaralı suit odalar, kişiye özel hizmet sunuyor. 52 metrekare olan bu suitlerde, aralarında kapı bulunmayan yatak odası ve oturma odası mevcut. Oldukça hoş bir balkonda deniz manzarası ile akşamınızı geçirebilmeniz mümkün bu oda tipinde. Bu suitlerin en fazla üç kişi için düzenlenebildiğini de hatırlatalım.

Superior Dağ Manzaralı Suit

d-maris-room-7

Minimum iki, maksimum üç misafir ağırlanabilen superior dağ manzaralı suitler ise, 52-58 metrekare arasında değişiklik gösteriyor. Yatak odası ve oturma odası bulunan bu suitlerde, görkemli dağ manzarasını izleyebileceğiniz genişçe bir teras da mevcut.

Junior Deniz Manzaralı Suit

Yine “Exclusive” paket üyelerine özel olarak hazırlanan D Maris Bay’in junior deniz manzaralı suitleri, 58 metrekare büyüklüğünde ve birleştirilmiş yatak odası ile oturma odasından oluşmakta! Bu oda tipinde Nespresso Essenza Espresso makinesini oda içerisinde görebiliyorsunuz. Geniş bir balkonu bulunan bu odalarda, harika bir deniz manzarası da mevcut. En az iki, en fazla üç kişiye göre düzenlenebilen bu suitlerde, muhteşem bir tatil yaşayabilirsiniz.

Junior Dağ Manzaralı Suit

d-maris-room-8

61-64 metrekare arasında değişiklik gösteren bir suit tipi olan junior dağ manzaralı suitler de tıpkı deniz manzaralı suitler gibi birleştirilmiş yatak odası ile oturma odasını konuklarına sunuyor. Maksimum üç kişi için düzenlenen bu suitte, balkon ya da teras bulunmakta.

Executive Deniz Manzaralı Suit

D Maris Bay‘in en beğenilen oda tiplerinden biri olan executive deniz manzaralı suit, minimum iki, maksimum üç misafir ağırlayabiliyor. 65 metrekare olarak düzenlenmiş bu suitte, oturma odası ve yatak odası ayrı şekilde inşa edilmiş. Nespresso makinesini odanızda bulabiliyor ve sabahlarınıza, muhteşem deniz manzarası ile balkonunuzda kahvenizi yudumlayarak başlayabiliyorsunuz.

Executive Yarı Deniz Manzaralı Suit

Exclusive üyelere özel olarak tahsis edilen bir diğer suit olan executive yarı deniz manzaralı suitler; yalnızca deniz manzarasından biraz mahrum kalacağınız, yine de kusursuz seçeneklerden bir tanesi. Ayrı yatak ve oturma odası bulunan bu suitlerde, dilediğiniz romantik tatile kavuşabilmeniz mümkün.

Yaz tatilinizde havuz kadar denizin de keyfini çıkartmak istiyorsanız, Ege’nin Mavi Bayraklı Plajları başlıklı yazımızı okuyarak ünlü plajlarımız hakkında detaylı bilgi edinebilirsiniz.

Premier Deniz / Dağ Manzaralı Suit

Delüks odaya bağlantısı bulunan, D Maris Bay’in en lüks seçeneklerinden biri olan premier deniz ya da dağ manzaralı suitler; 80 metrekare olarak düzenlenmiş. Ayrı yatak ve oturma odaları bulunan premier suitlerde, geniş bir balkon mevcut ve seçeceğiniz manzara, bu balkonda oldukça ihtişamlı görünüyor. Sabah kalktığınızda, evinizde hissetmek ve nefes almak istiyorsanız premier suitler tercihiniz olmalı!

Presidential Suit

d-maris-room-9

Minimum bir, maksimum üç kişiye yönelik hazırlanan D Maris Bay Presidential Suitler, exclusive paket sahibi bütün konuklar için kesinlikle kusursuz bir tatili mümkün kılıyor. Pakete ve suite özel olarak, 24 saat uşak hizmeti, yaşayacağınız ayrıcalıklardan bir tanesi ve belki de en önemlisi.

İç alanı 175 metrekare olarak düzenlenmiş bu suitte, 120 metrekarelik muhteşem bir balkon ve 115 metrekarelik bir de teras mevcut. D Maris Bay’in sekiz ve dokuzuncu katlarında bulunan bu suitler, dubleks ve manzarası tüm koyun ihtişamını ayaklarınıza seriyor. Kendine has mimarisi ile dikkat çeken presidental suitlerde, terasta jakuziniz mevcut ve burada manzara eşliğinde dinlenebilmeniz mümkün!

Bir yatak odası, yemek, oturma odası ve toplantı odasından oluşan bu suitte, güneşlenme yatakları, lüks İtalyan oturma grupları ve daha pek çok özellik sizleri bekliyor. Kısaca, sadece tesisi değil, tüm koyu ayaklarınızın altında görmek ve ihtişam dolu bir tatil geçirmek isteyenlerin tercihi presidential suitler olmalı.

Villa

d-maris-room-10

Tesisin konuklarına sunduğu villa seçenekleri de mevcut. Maksimum 4 misafir için hazırlanan bu villalar, ana binaya bitişik olduğundan hem hizmetlere yakın hem de biraz daha ayrıcalıklı bir bölgede tatil yapma olanağına sahip oluyorsunuz. İki yatak odası, birleşik yemek odası ve salon, sauna, hamam, özel açık havuz gibi konuklarına özel hizmetleri bulunan bu seçenekte, 24 saat uşak hizmeti de en büyük ayrıcalığınız.

d-maris-room-11

İç alanı 310 metrekare olan villalar, açık yüzme havuzu bulunan 454 metrekarelik özel bahçe ile dikkat çekiyor. Sekiz kişilik yemek masası, özel olarak düzenlenmiş İtalyan oturma grupları, tam donanımlı mutfak ve dolapları ile villada hemen her ihtiyacınıza yönelik çözümler sunulmakta. Villaların bahçesinden hem küçük adaları hem de masmavi denizi bütün ihtişamıyla izleyebiliyorsunuz.

454 metrekarelik bahçe içerisinde, 80 metrekare büyüklüğünde özel bir havuzunuz da var villarda. Aile boyu muhteşem bir tatil geçirmek isteyenlerin tercihi kesinlikle villalar olmalı!

Yeme – İçme

Tesisin içerisinde bir kahvaltı büfesi ve beş farklı a la carte restoran bulunuyor. D Maris Bay’in en çok sevilen restoranı Zuma’da, Bar Izakaya konsepti kullanılıyor ve bu konsept, yemeklerin, içkilerin paylaşılması üzerine kurulu. Robata Grill, sushi köşesi ve ana mutfak gibi üç farklı mutfağı bulunan Zuma’da muhteşem akşam yemekleri yiyebilirsiniz.

d-maris-restoran-1

Tesis içerisindeki bir diğer restoran ise Nusr-et! İstanbul’un en güzel etlerini ayağınıza getiren Nusr-et’te de güzel yemekler tadabilmeniz mümkün.

Ruia ise, daha çok klasik Türk mutfağı odaklı bir restoran olarak otelin gözbebeklerinden! Osmanlı’dan ve klasik Türk lezzetlerinden tatmak isterseniz, Ruia’ya muhakkak uğrayın.

Il Riccio Beach Club & Restaurant, adından da anlaşılabileceği gibi oldukça kaliteli bir İtalyan restoranı. Ev yapımı makarnaları, Akdeniz ürünleri ve daha pek çok lezzeti burada tadabiliyorsunuz.

d-maris-restoran-2

The Terrace, genelde sabah kahvaltılarını yapmak için gözde mekânlarınızdan biri haline geliyor, hem de çok kısa bir sürede. Muhteşem bir manzara ile sizleri karşılayan The Terrace’da, özel sabahlar sizleri bekliyor.

Son olarak, dünyanın farklı mutfaklarına özgü lezzetler tatmak isterseniz, D Maris Bay’de Bellariva Brasserie’ye uğramayı ihmal etmeyin! Odun ateşinde pizza, kesinlikle burada tadılması gereken bir lezzet.

d-maris-restoran-3

Bar konusunda da portföyü epey geniş olan tesis içerisinde, farklı noktalarda pek çok yer görebilmek mümkün. Hem şarap hem de türlü dünya içkilerini tadabileceğiniz bu noktalardan bazıları, Coliseum, Tennis Bar, Lobby Lounge olarak sıralanabilir.

Her plajda hem bolca eğlenebilir hem de dünya içkilerini dilediğinizce deneyebilirsiniz.

Hizmetler

d-maris-plaj-1

Türkiye’nin en lüks ve en büyük otellerinden biri olan D Maris Bay, beş farklı plajı ile konuklarına hizmet veriyor. Exclusive üyelere özel olarak sunulan Coliseum ve Executive plajı başta olmak üzere, Il Riccio, Silence gibi plajlarda güzel bir gün geçirebiliyorsunuz. Otelin dünyaca ünlü mavi bayraklı plajı The Bay’e uğramak da güzel bir gün geçirmek isteyenlerin anahtarlarından!

The Bay alanında çocuk kulübü hizmeti de veren tesiste, çocuklarınız için harika atölyeler ve aktiviteler mevcut. Her gün belli saat aralıklarında çocuklarınızı buraya emanet ederek, onların bolca eğlenmesine katkıda bulunabilir, siz de keyfinize bakabilirsiniz.

d-maris-spa-1

Kişisel ihtiyaçlarınız ve dinlenebilmeniz için ise D Maris Bay’de, muhteşem bir spa merkezi bulunuyor. Spa terasında dinginliğe ve huzura kavuşabileceğiniz, uzman kadrosu ile dilediğinizce yenilenebileceğiniz tesiste, sauna, yaşam havuzu gibi seçenekler de sizleri bekliyor.

Lüks ihtiyaçlarınıza cevap verebilecek bu tesis içerisinde, efsane tenisçi Goran Ivanisevic’in akademisi de bulunuyor ve profesyonel tenis koçları ile tenis öğrenmek kesinlikle çok eğlenceli!

d-maris-spa-2

Su sporları, su kayağı, rehberli kano turları, su altı dalış merkezi ve yelken hizmetleri ile tesiste boş bir gün geçirmeniz neredeyse imkansız. Her gününüze farklı bir aktivite sığdırabilir, her gününüzü farklı biçimde dinlenerek ya da bolca eğlenerek geçirebilirsiniz.

Genel Yorum

Datça’nın Hisarönü mevkiinde bulunan D Maris Bay, Türkiye’nin en iyi otellerinden bir tanesi. Lüks bir tatil ve eksiksiz bir hizmet arıyorsanız, hem oda seçeneklerindeki geniş portföyü hem de sunduğu hizmetler nedeniyle bu tesisi gönül rahatlığıyla tercih edebilirsiniz.

d-maris-genel-3

Her gün farklı bir etkinliğe katılabileceğiniz, dilerseniz toplantılarınızı düzenleyebileceğiniz, dinlenebileceğiniz ve elbette ailenizin çok seveceği bir otel arıyorsanız, burayı muhakkak listenize eklemenizi öneriyoruz.

Farklı konu başlıklarında görüşmek üzere…

[hotel id=”7038″][/hotel]

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz