Karadeniz, yemyeşil yaylaları ve büyüleyici doğasıyla ülkemizin en önemli turizm merkezlerinden biri kuşkusuz! Rize denince de akla ilk gelen şeyler çay ve yaylalar… Büyüleyici doğası ve benzersiz manzarasıyla her yıl binlerce turist ağırlayan Sal Yaylası, Rize’nin en önemli turizm merkezlerinden biri olarak ön plana çıkıyor. Bu yazımızda, ülkemizin en önemli yaylalarından Sal Yaylası’nı detaylı bir şekilde inceledik.

Sal Yaylası - GenelTürk insanının her zaman Rize’yi ve Rize’nin doğal güzelliklerini görme hayali vardır. Çünkü Rize neredeyse yılın her mevsimi insanı yeşile doyuran bir tabiata sahiptir. Öyle ki, farklı tabiatı sayesinde çay sadece burada yetişir ve Karadeniz bölgesinde turunç yetişen tek bölge yine Rize bölgesidir. Sal Yaylası da Rize’ye duyulan hayranlık sebeplerinin başında gelir. Görüntü olarak öyle mükemmel bir manzaraya sahiptir ki, bir an gerçeklikten sizi koparır ve sanal bir dünyanın içinde olduğunuz hissiyatını yaratır. Ayrıca, İstanbul’un Cennet Köşesi Şile başlıklı yazımızı okuyarak Karadeniz’in eşsiz güzellikleri hakkında detaylı bilgi sahibi olabilirsiniz. 

Sal Yaylası - Manzara

Çamlıhemşin bölgesine 2 saat uzaklıkta bulunan Sal Yaylası, yine en az kendisi kadar meşhur olan Pokut Yaylası’na komşudur. Bu iki yayla her sene on binlerce yabancı turisti ağırlayarak, Karadeniz Bölgesi’nin turizm açısından en önemli merkezleri arasında yer alırlar. Yayla turizminin en nadide bölgelerinden birisi olan Sal Yaylası, özellikle sıcak yaz aylarında çok fazla rağbet görmektedir. Ekim ayından sonra hava şartlarının kötüleşme ve ulaşımı zorlaştırması sebebiyle yayladaki turistlerin sayısı azalır ve bölge sakinlerine kalır.

2Sal Yaylası Hakkında Bilgiler

2070 metre yüksekliğine sahip olan Sal Yaylası hem doğal güzellikleri hem de eski Karadeniz mimarisine sahip yapılara ev sahipliği yapması ile büyük ilgi çekiyor. Yaylanın manzarası, türkülere konu olan meşhur Kaçkar Dağları’dır.

Sal Yaylası - Yeme-İçme

Dağ denince gözünüzde klasik kahverengi dağlarını canlandırmayın, bu dağlar alabildiğine yeşil ve insanı kendisine hayran bırakan dağlar. Sal Yaylası’nı ziyaret etmek isteyen doğaseverler, yine olağanüstü doğasıyla çok meşhur olan ve Sal Yaylası’na oldukça yakın olan Ayder Yaylası’nı da kesinlikle gezi programlarına eklemelidirler.

Sal Yaylası - Doğa

Görenleri kendine hayran bırakan ve birçok kişinin hayatının kalan kısmını burada geçirmek istediği bu özel yayla, hayatınız boyunca unutamayacağınız bir deneyim sunuyor. Eğer siz de yeşillikler içinde büyüleyici bir manzara eşliğinde birkaç gün geçirmek istiyorsanız, mutlaka Sal Yaylası’nı seyahat listenize eklemelisiniz.

1Sal Yaylası Ulaşım

Sal Yaylası - Yeşil

Rize merkez otogarından Çamlıhemşin otobüslerine bindikten sonra merkezden kendi aracınız veya ulaşım araçları ile rahatlıkla Sal Yaylası bölgesine ulaşım sağlayabilirsiniz. Doğa şartlarından dolayı yolculuğunuz en az 2 saat sürecektir. Özellikle kış aylarında ise bu çok daha fazla artacaktır.

[hotel id=”8964″][/hotel]

 

Karadeniz’in olağanüstü güzelliklerini İstanbul’dan fazla uzaklaşmadan keşfetmek isterseniz, Karadeniz’e Açılan Doğa Harikası: İğneada adlı yazımızı okumanızı tavsiye ediyoruz.

Farklı konu başlıklarında görüşmek üzere…

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz