Kapadokya, Türkiye’nin en romantik noktalarından biri ve bu sebeple balayı tatillerinin de gözde destinasyonları arasında ilk sıralara ismini yazdırmayı başarıyor. Yurt içi balayı tatillerinin favori mekânı Kapadokya romantik atmosferi, doğal güzelliği ve kendine has aurası ile yeni evli çiftlere ömür boyu unutamayacakları denli muhteşem bir balayı tatili yaşatmayı vaat ediyor.

Kapadokya'da Balayı Tatili - Genel

Aynı zamanda yeni evli çiftlerin birlikte birçok keyif verici aktivite de yapabileceği Kapadokya balayı tatilleri emin olun ki hayal edebileceğinizden çok daha dolu dolu geçiyor. Ufukta evlilik görünüyorsa ve balayı için Kapadokya’ya gitmeyi planlıyorsanız Kapadokya balayı tatili hakkında merak ettiğiniz her şey yazımızda sizi bekliyor. 

6Kapadokya’ya Nasıl Gidilir?

Kurban Bayramı Tatil Önerileri

Kapadokya olarak adlandırılan bölgenin büyük kısmı Nevşehir ilinin sınırları içerisinde yer alıyor. İç Anadolu Bölgesi’ndeki Nevşehir’e havayolu ve karayolu ile ulaşım sağlanıyor. Eğer havayolu ile gitmeyi tercih ederseniz Nevşehir’e en yakın konumdaki havaalanı Kayseri’de. Havayolu ile Kayseri’ye gidip buradan kalkan servisler ile Nevşehir’e ulaşmanız mümkün. Karayolunu tercih ederseniz ülkemizin hemen her kentinden Nevşehir’e direkt otobüs seferleri düzenleniyor, yani otobüsle de kente kolayca ulaşabilirsiniz.

5Balayı İçin Ne Zaman Gidilir?

Kapadokya'da Balayı Tatili - Kış

Kapadokya’nın yurt içi balayı tatillerinin gözdesi olmasının en önemli sebeplerinden biri yılın on iki ayı boyunca gidilebilmesi. Dört mevsim farklı güzellikler sunan Kapadokya’da ne zaman giderseniz gidin romantik atmosferinde unutulmaz bir balayı geçireceğinizden en ufak bir şüpheniz olmasın.  Genellikle yalnızca Mayıs ayında yağmurlu olan Kapadokya kış aylarındaysa karlı oluyor ve karlı havalarda Kapadokya’nın apayrı güzel ve romantik olduğunu da söylemeden geçmeyelim.

4Kapadokya Balayı Konsepti

Kapadokya'da Balayı Tatili - Konsept

Balayı planlarının en önemli kısımlarından biri de tabii ki, konaklama. Yeni evli çiftler için evliliklerinin ilk günlerini yaşayacakları mekân büyük önem taşıyor ve Kapadokya balayı otelleri konusunda tahmin edebileceğiniz gibi oldukça zengin alternatifler barındırıyor. Ürgüp, Göreme, Avanos gibi farklı noktalarda balayı yapabileceğiniz oteller sizi bekliyor. Kapadokya balayı konaklama alternatifleri içinde en fazla tercih edilenler tabii ki, tarihi konak ve mağara oteller.

Kapadokya'da Balayı Tatili - Oda Konsepti

Bu oteller hem özgün dekorasyonları hem romantik ortamları ile yeni evli çiftler için kusursuz birer alternatif. Bu arada bölgedeki otellerin birçoğu yeni evli çiftler için bazı ekstra hizmetler sunuyor, örneğin balayı paketi ile spa ya da balon turu gibi farklı ekstra hizmetleri de alma şansına sahipsiniz. Bu arada Kapadokya otellerinin bazılarının inanılmaz güzellikte manzarası olduğunu da ekleyelim, yani balayı tatilinizi enfes manzaralı bir otelde geçirmek istiyorsanız seçiminizi buna göre yapabilirsiniz. Tarihe Yolculuk: Golden Cave Suits adlı yazımızı okuyarak bölgenin en önde gelen otellerinden biri hakkında detaylı bilgi sahibi olabilirsiniz. 

3Kapadokya’da Ne Yapılır?

Kapadokya'da Balayı Tatili - Jakuzi

Tarihin doğal güzellikler ile kusursuz uyumunu yansıtan Kapadokya’da balayı sırasında yapabileceğiniz birçok keyifli aktivite var. Kapadokya ve balayı denilince akla gelen ilk aktivite tabii ki, balon turu. Göreme ve Avanos’ta yapılan balon turuna katılarak büyülü Kapadokya bölgesini gökyüzünden izleyebilir, bu muhteşem manzara eşliğinde romantizmin doruklarına çıkabilirsiniz.

Kapadokya'da Balayı Tatili - Balon Turu

Romantizmle özdeşleşmiş bir içki olan şarap Kapadokya’nın vazgeçilmezlerinden, yöre şarapları ile haklı bir üne sahip. Kapadokya’da birçok şarap evi var, bu şarap evlerine gidip bölgenin enfes şaraplarını tadabilirsiniz. Kapadokya’nın sevilen aktivitelerinden biri de ata binmek. Burada bulunan at çiftliğine giderek eşinizle birlikte ata binerek harika anlar yaşayabilirsiniz.

2Kapadokya’da Gezilecek Yerler

Kapadokya Gezi Rehberi - Peri Bacaları Mevsim

Romantik balayı tatilinizi yeni ve ilgi çekici yerler keşfederek taçlandırmak istiyorsanız çok şanslısınız zira Kapadokya’da gezip görebileceğiniz muhteşem yerler sizi bekliyor. Kapadokya gezilecek yerler listesinin ilk sırasında tabii ki, peri bacaları bulunuyor. Volkanik aktiviteler sonucu oluşan peri bacaları Kapadokya’nın farklı noktalarına dağılmış durumda. Aşıklar Vadisi, Göreme Milli Parkı gibi yerleri gezerken peri bacalarını yakından görme şansını yakalayabilirsiniz.

Kapadokya Gezi Rehberi - Ihlara Vadisi

Aşıklar Vadisi demişken bu vadiden de bahsetmeden geçmek olmaz, Göreme’de bulunan vadi yüzlerce peribacasına ev sahipliği yapıyor. Vadiyi eşsiz kılansa günbatımında ortaya çıkan manzarası. Eşinizle günbatımında Aşıklar Vadisi’ne giderek belki de balayı tatilinizin en romantik anlarını burada yaşayabilirsiniz.

Kapadokya Gezi Rehberi - Ihlara Vadisi - Zelve Ören Yeri

Avanos, Ürgüp ve Nevşehir arasına dağılmış olan Kapadokya Mağaraları da bölgenin en çok ilgi çeken gezilecek yerleri arasında bulunuyor. Binlerce yıldan bu yana ev ve depolama alanı olarak kullanılan mağaraları görmeden Kapadokya’dan ayrılmanız bizce hata olur.

Derinkuyu Yeraltı Şehri - Toplanma Odası

Kapadokya’da bunların yanı sıra birden fazla yer altı şehri de var; Mazı Yer altı Şehri, Kaymaklı Yer altı Şehri ve Derinkuyu Yer altı Şehri de eşinizle el ele gezebileceğiniz etkileyici tarihi yerler. Dünya Mirası Kapadokya’nın Gezi Rehberi adlı yazımızı okuyarak bölgenin en dikkat çekici noktalarını detaylı bir şekilde öğrenebilirsiniz. 

1Kapadokya’da Ne Yenir?

Kapadokya Gezi Rehberi - Yeme-İçme

Balayında leziz yemekler yememek olmaz ve Kapadokya bu konuda da oldukça iddialı bir destinasyon. Yörenin en ünlü yemeği tabii ki, testi kebabı. Lezzeti ile olduğu kadar sunumuyla da balayı tatiline yakışacak bir lezzet olan testi kebabını mutlaka tatmanızı öneriyoruz. Sac tava, çoban kavurma gibi lezzetler de yörenin popüler yemekleri arasında yer alıyor. Bu arada Kapadokya’da alkolsüz restoranların yanı sıra leziz yemekleri şarap ya da diğer içkiler eşliğinde yiyebileceğiniz alkollü restoranlar da bulunuyor. Yani tercihinizi bu restoranlardan yana kullanıp baş başa romantik yemekler de yiyebilirsiniz.

Kurban Bayramı Tatili Önerileri - Kapadokya

Gördüğünüz gibi Kapadokya dört mevsim gidilebilen, romantizmin tadını sonuna kadar çıkartabileceğiniz ve aynı zamanda eşinizle birlikte harika anlar geçirebileceğiniz kusursuz bir balayı destinasyonu. Yani ufukta evlilik görünüyorsa ve müstakbel eşinizle balayı tatili planları yapıyorsanız Kapadokya’yı gözden kaçırmayın diyoruz.

Farklı konu başlıklarında görüşmek üzere…

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz