Yaz tam anlamıyla geldi ve doğal olarak düğün sezonu da açıldı. Düğün sezonunun olmazsa olmazlarından bir tanesi de şüphesiz balayı tatili! Hazır düğün tarihleri de yaklaşırken, düğünden hemen sonra güzel bir balayı tatili yapmak isteyen pek çok insan, hazırlıklarını tamamlamaya çalışıyor. Bu yazımızda, balayına gideceklere yardımcı olacak bir yazı kaleme almaya çalıştık. Balayı tatiline çıkarken yanınıza almanız gerekenleri biliyor musunuz?

Tatil Dükkanı, hayatınızın en özel tatili için valizinizde neler olması gerektiğini sizler için sıraladı. Siz de listemizde belirttiklerimizi eksik etmeyerek, kusursuz ve harika bir balayı tatil geçirebilir; her ihtiyacınızı hazırladığınız valizinizde bulabilirsiniz.

Balayına çıkmak istiyorsanız, ancak hala karar veremediyseniz ve ekonomik bir tatil yapmak istiyorsanız henüz geç kalmadınız! Daha önce kaleme aldığımız Balayı Tatili için Ekonomik 5 Otel Önerisi başlıklı yazımızı okuyarak kendinize en uygun oteli bulabilirsiniz!

Balayı Tatilinde Alınması Gerekenler - Vitamin

Ağrı Kesici ve Vitaminler

Balayı tatili şehir dışında, hatta yurt dışında olabilir. Uzun bir yolculuk yapmanız gerekebilir, bu sebepten, düğün arifesindeki yorgunluğun üzerine gelen yolculuk sizleri ekstra yoracaktır. Her otelde acil durumlar için bir hemşire ve bir doktor bulunmaktadır, ancak otelin donanımına güvenmek yerine, yanınıza sizi zinde tutabilecek türlü vitaminler ve ağrı kesiciler alın. Bu sayede, ağrılarınızdan kısa süre içinde kurtulabilirsiniz. Kendinizi yorgun hissettiğiniz anlarda ise yeniden gülümseyebilmek için yanınıza aldığınız vitaminlerden içebilirsiniz.

Balayı Tatilinde Alınması Gerekenler - Evlilik Cüzdanı

Evlilik Cüzdanı

Valizinize koymanız gereken ilk şey evlilik cüzdanı olmalı! Balayı çiftlerine özel olanaklardan yararlanmak ve rezervasyonunuz için otele ulaştığınızda resepsiyonda herhangi bir problemle karşılaşmamak adına evlilik cüzdanınızı mutlaka yanınızda bulundurun! Evlilik cüzdanınızı yanınızda bulundurmamanız halinde, aksilikler yaşayabilir ve evli olduğunuzu kanıtlamak için stresli dakikalar yaşayabilirsiniz. Hayatınızın en özel tatiline otele adım attığınız anda yaşayacağınız problemlerle başlamak canınızı sıkabilir.

Balayı Tatilinde Alınması Gerekenler - Kıyafet

Hafif Kıyafetler ve Ayakkabılar

Sadece tesis içerisinde kalmak, yeni evli çiftlerin daha çok tercih ettiği bir seçenek; ancak dışarı çıkmak, gezmek ve bulunduğunuz şehrin güzelliklerini keşfetmek isterseniz, valizinizde uygun kıyafetlerinizi de mutlaka bulundurmanız gerekiyor. Gerek tesis içinde gerekse tesis dışında bu kıyafetlere bolca ihtiyaç duyabilirsiniz.

Balayı Tatilinde Alınması Gerekenler - Krem

Güneş Kremi

Tatil denince akla gelen ilk şeyler deniz, kum ve güneş tabii ki! Ancak kontrolsüz bir şekilde güneş ışınlarına maruz kalmak cilt sağlığınız açısından çok zararlı. Bu yüzden tatile çıkmadan önce yanınıza almanız gereken kremler listesinde ilk sırada yer alan güneş kremini valizinize koymayı sakın unutmayın! Havuza ve denize girerken ya da güneşlenirken güneş kremini vücudunuza mutlaka sürün. Minimum 30 faktörlü almanız gereken güneş kreminin kullanılmaması, balayınızın oldukça acılı geçmesine sebep olabilir.

Balayı Tatilinde Alınması Gerekenler - Saç Bakımı

Saç Bakım Malzemeleri

Farklı bir şehir, hava değişikliği, tuzlu su ve daha birçok sebepten dolayı saçlarınız bir anda hiç beklemediğiniz bir şekilde tahriş olup yıpranabilir. Hayatınızın en özel tatilinde böyle bir sıkıntı yaşamamak için saç bakım malzemelerinizi mutlaka yanınızda bulundurmanızı tavsiye ediyoruz! Özellikle hava ve su değişimleri saçları direkt olarak etkileyen temel faktörlerdendir. Düzenli kullandığınız saç bakım malzemelerini balayınızda da kullanarak saçlarınızı olumsuz etkilerden koruyabilir ve balayınızın tadını da keyifli çıkarabilirsiniz.

Balayı Tatilinde Alınması Gerekenler - Fotoğraf

Fotoğraf Makinesi

Bazı anları ölümsüzleştirmek gerekir ve şüphesiz ki, bu anlar bir iPhone kamerası ile özelleştirilemeyecek kadar özel ve güzeldir! Bu yüzden sizlere tavsiyemiz, hayatınızın en özel tatilindeki unutulmaz anları ölümsüzleştirecek, yüksek çözünürlüğe sahip güzel bir fotoğraf makinesini mutlaka yanınıza almanız!

Balayı Tatilinde Alınması Gerekenler - Şapka

Hafif Bez Şapkalar

Yazın kavurucu sıcaklarında güneş kremi tüm vücudunuzu korumaya yetmeyebilir, bu yüzden ekstra önlemler almanızı şiddetle tavsiye ediyoruz! Özellikle güneşin vücudunuza dik geldiği öğlen vakitlerinde yüzünüzün yanmaması ve tahriş olmaması için bez ya da hasır şapkalar takmanızı öneriyoruz. Bu önlemlere ek olarak, sıklıkla denize giriyorsanız, yüzünüzü belli aralıklarla nemlendirmeyi de ihmal etmeyin.

Bu yaz hayatınızın en önemli imzasını atacaksanız ve henüz balayı tatili planınızı yapmadıysanız, Tatil Dükkanı üzerinden muhteşem balayı otellerini keşfedebilirsiniz! Siz de geç kalmadan bu fırsatları kaçırmayın.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz