Kış yaklaşıyor, kış tatili yapmak isteyen ve yaz sezonunu tatilsiz geçiren insanların ise araştırmaları devam ediyor. Peki, tatilinizi yurt dışında yapmayı planlıyorsanız, bir de ünlü festivallere denk getirmeye ne dersiniz? Bolca eğlencenin ve farklı kültürlerin buluşma noktası olan Avrupa’nın en iyi kış festivalleri, her yıl belli aylarda düzenlenmeye devam ediyor ve her yıl yüzlerce turist, bu festivallere akın ediyor.

Tatil Dükkanı, bu yazısında sizler için Avrupa’nın en iyi kış festivallerini listeleyecek. Siz de, kısa süre içerisinde güzel bir tatil yapmayı, iş stresinden kurtulmayı ve şehrin kaotik havasından uzaklaşmayı planlıyorsanız, bizi takip etmeye devam edin. Vizesiz Avrupa’nın En İyi Kayak Merkezleri başlıklı yazımızı okuyarak kayak merkezleri hakkında da detaylı bilgi sahibi olabilirsiniz. 

5Amsterdam Işık Festivali

Amsterdam, kış mevsiminde gidilmesi gereken en güzel şehirlerden bir tanesi ve burada genelde dünya üzerinden pek çok turist bulunabiliyor. Kasım ve Ocak ayları arasında Amsterdam’ı ziyaret ederseniz, aynı zamanda muhteşem ışık festivali ile de karşılaşabiliyorsunuz. Dünyaca ünlü pek çok mimar ve sanatçının elinden çıkan ışıklarla renklendirilmiş Amsterdam sokaklarını görebileceğiniz bu festival boyunca, aynı zamanda bolca dans ve eğlence de mümkün kılınıyor. Şehrin bazı yerlerinde bolca eğlence, bazı yerlerinde ise sadece huzur bulmak isteyenlerin tercihi, bu kış kesinlikle Amsterdam olmalı!

4Winter Lights, Lüksemburg

Her yılbaşı yaklaşırken, Lüksemburg’ta Winter Lights başlar ve şehrin ışıkları, aurası, bambaşka bir hale bürünür. Işık ve animasyon festivallerinden biri olan Winterlights, aynı zamanda sokak sanatçılarının gösterileri, konserler ve eğlenceli etkinliklerle donatılan bir etkinlik olarak göze çarpıyor. Komşu bölgelerden gelen pek çok şefin sunduğu dünya lezzetlerini tatma olanağı, sokak sanatçılarının ve ünlü sanatçıların verdiği halka açık konserler, animasyon gösterileri ve daha pek çok şey için, Lüksemburg’da Winterligths’ı ziyaret etmenizi öneriyoruz. Bu şehir, sizlere bambaşka bir kültürü tanıtıp, bambaşka bir dünya sunacaktır. Ek olarak, sokaklar boyunca pek çok “Christmas” temalı marketin açıldığını da hatırlatalım!

3Hyde Park Winter Wonderland, Londra

Kış tatilinizi Londra’da yapmayı planlıyorsanız, tavsiyemiz kesinlikle Hyde Park’ta düzenlenen Wonderland kış festivaline denk getirmeniz yönünde. Burada, rüya gibi bir tatil yaşamanız işten bile değil! Londra’nın en bilindik festival destinasyonlarından biri olan Hyde Park’ta düzenlenen Wonderland, her yılın Kasım ayında, genelde ayın son haftasında düzenleniyor. Lunaparktan konserlere, farklı tatlarla buluşmak isteyenler için seçkin lezzet kapılarından çikolata ve şekerlemeye kadar pek çok şeyi bulabileceğiniz bu festivalde, çocukluğunuza dönmek ve çok eğlenceli bir gün yaşayabilmeniz kesinlikle mümkün.

2Buz Heykel Festivali, Hollanda

Aralık ve Mart ayları boyunca, her yıl gerçekleştirilen Buz Heykel festivali; Hollanda’nın geleneksel ritüellerinden biri denebilir. Buz ile yapılan sanat eserlerini görebileceğiniz bu festivalde, mekan eksi on derece ve yüzden fazla buz heykel mevcut. Dünyaca ünlü pek çok sanatçının elinden çıkan bu heykeller, bu sene bazında toplamda 275.000 kilo kar ile oluşturulmuş. Küçük konukları için ayrıca aktiviteleri bulunan Buz Heykel festivalinde, aile boyu oldukça güzel anlar geçirebilmeniz mümkün; ancak sıkı giyinmenizde her zaman fayda var!

1Sneeuwbal Festivali, Hollanda

Hollanda’nın çılgın kış festivallerinden biri olan Sneeuwbal festivali, genellikle her yılın Ocak ayında düzenleniyor ve 2019’da da Ocak’ta düzenlenecek; yani, eğlence için hala geç kalmış sayılmazsınız! Kartopu şöleni olarak da bilinen bu festival, Utrech’te bulunan Transwijk Park’ta gerçekleşiyor. Burada, sirk çadırından konserlere, konserlerden partilere kadar hemen her türlü eğlence etmeni ise mevcut. Hem doyasıya kar ile eğlenmek hem de öğle yemeğinden gecenin sonuna kadar tekno müzik türü ile coşmak için, Sneeuwbal kesinlikle iyi bir seçim olacaktır. Buraya giderken de oldukça sıkı giyinmeniz tavsiye ediliyor ve festivalde 18 yaş sınırı olduğunu hatırlatmakta da fayda var. Özellikle gençlerin oldukça ilgi gösterdiği Sneeuwbal, son dönemin en çarpıcı festivallerinden bir tanesi.

Avrupa’yı keşfetmek istiyorsanız, ancak vize işlemleriyle uğraşmak istemiyorsanız Vizesiz Seyahat Edilebilen Balkan Ülkeleri adlı yazımızı okumanızı tavsiye ediyoruz. Farklı konu başlıklarında görüşmek üzere…

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz