Aralık ayında yaşadığınız şehirden fazla uzaklaşmadan bol huzur ve oksijen dolu bir yerde kaçmak yapmak ister misiniz? Özellikle İstanbul, Ankara ve İzmir gibi büyük şehirlerde yaşayanların her gün maruz kaldıkları trafik, gürültü ve stresli iş hayatı kısa süreli kaçamakları bir ihtiyaç haline dönüştürüyor. Yazımızda, havaların giderek soğumaya başladığı 2024 Aralık ayında tercih edebileceğiniz yakın bölge otellerini kaleme aldık.

Siz de Aralık ayında uzun yolculuklar yapmadan kendinizi kısa bir kaçamakla ödüllendirmek istiyorsanız, tavsiye ettiğimiz otellerden bir tanesini seçerek Tatil Dükkanı güvencesiyle yerinizi ayırtabilirsiniz. Ek olarak, tarih dokulu bir otelde konaklama tecrübesi yaşamak isterseniz, Osmanlı Mimarisinin Beşiği Safranbolu Konakları başlıklı yazımızı okumanızı tavsiye ediyoruz. İşte Aralık 2024 yakın bölge otel tavsiyeleri…

Bolu Koru Hotels Spa

Bolu Koru Hotels - Genel Yorum

Büyük şehirlere yakın ve doğası ile her ziyaretçisini kendisine hayran bırakan Bolu, gidip görmeniz gereken, Türkiye’nin en temiz havalı illerinden bir tanesi. Abant gibi güzellikleri bulunan, bunun yanında yılın dört mevsimine uygun harika tesisleri ile turistlere hizmet sunan Bolu’nun en güzel otellerinden bir tanesi de Bolu Koru Hotels.

Bolu Koru içerisinde konaklayabileceğiniz dört ayrı tipte oda seçeneği mevcut. Rahat ve huzurlu, aynı zamanda modern bir konaklama için sizleri düşünen tesisin sunduğu odalar, aşağıdaki biçimde belirtilmiş.

Bolu Koru Hotels - Yeme-İçme

Yarım pansiyon konsepti ile konuklarına hizmet sunan Bolu Koru Hotels içerisinde, akşam yemeği ve kahvaltı öğünlerinin yanında içecekler tamamen ücretsiz olarak sunuluyor. Bolu’nun geleneksel lezzetlerinin yanında, Türk ve dünya mutfağından seçkin lezzetleri açık büfe olarak tadabilmeniz adına, tesisin uzman şefleri özenle çalışıyorlar. Burada, hem çocuklarınız hem de sizler için sağlıklı menüler ve tatlar da bulabilmeniz mümkün.

Bolu Koru Hotels - Hizmetler

Sağlık ve Spa konusunda Bolu’nun öncü otellerinden bir tanesi olan bu tesiste; Anatolia Spa & Wellness adı ile ayrı bir alan, Spa hizmeti almak isteyen konuklara sunuluyor. Bakıldığında, bu alan içerisinde kullanabileceğiniz ücretsiz ve ücretli hizmetler mevcut.

Grand Özgül Termal Otel

Grand Özgül Termal Otel - Doktor Balıklar

Kış aylarında, termal tatil gibisi yok. Huzur, sessizlik ve elbette şifalı sularla terapi için harika bir seçenek olan Grand Özgül Termal, Yaylabağı, Afyonkarahisar’da bulunuyor. Siz de Aralık ayında termal ve şifalı sularla dolu bir tatile çıkmayı planlıyorsanız, Grand Özgül Termal listenizde bulunması gereken tesislerden bir tanesi.

Grand Özgül Termal içerisinde konaklama için tek tipte oda mevcut. 1+1 Suit daire olarak adlandırılan bu oda tipinde, dilerseniz iki, dilerseniz tek kişi olarak konaklayabiliyorsunuz. Bir aile oteli olan bu tesis içerisinde ayrıca 0-6 yaş çocuklar ücretsiz olarak konaklayabilmekteler.

Grand Özgül Termal Otel - Yeme-İçme

Tesis konuklarına yarım pansiyon konsepti ile hizmet veriyor ve dört mevsim, en taze ürünlerle muhteşem menüler hazırlıyor. Hem Afyonkarahisar’ın geleneksel lezzetlerini hem de dünyanın dört bir yanından oluşturulan zengin menüsünü konukları ile buluşturan Grand Özgül Termal’de, her sabah muhteşem bir kahvaltı yapıyor, sonrasında spa merkezinde harika bir öğle geçiriyor; ardından restoranda muhteşem bir akşam yemeği ile günü noktalıyorsunuz.

Grand Özgül Termal Otel - Havuzlar

Grand Özgül Termal içerisinde huzur dolu bir tatil yapabilmeniz adına hemen her şey düşünülüyor. Bakıldığında, hem açık hem de kapalı havuzları bulunan tesisin ek olarak hamam ve sauna gibi hizmetleri de mevcut. Hem sağlıklı yaşayabiliyor, hem de dilerseniz havuzlarda her gün bolca eğlenebiliyorsunuz. 436 Metrekarelik kapalı havuzu bulunan Spa merkezi, ek olarak 213 metrekarelik de bir açık havuza sahip. Yürüyüş alanları otel dışında bulunan tesiste, temiz havayı hemen her tarafta soluyabilmeniz mümkün.

Richmond Nua Wellness & Spa

Richmond Nua Wellness - Terranua Restorant

Sapanca’nın en güzel konumunda, orman ve göl manzarasının kesiştiği kıyıda bulunan Richmond Nua, bir hafta sonu kaçamağı için kalabileceğiniz en güzel tesislerden. Hem sağlıklı hem de huzurlu bir tatil yapmak isteyenlerin tercihi Richmond Nua’da, Avrupa’nın en donanımlı spa merkezi de bulunmakta.

Richmond Nua Wellness - Superior Oda

Superior, Deluxe ve Suit oda seçenekleri ile konuklarını karşılayan tesisin, yeme içme seçenekleri de hayli geniş. Dört farklı restoranı ile konsept lezzetleri sizlere sunan otelde gün içerisinde uğrayabileceğiniz, içkilerinizi yudumlayabileceğiniz, manzarası muhteşem mekânlar da mevcut.

Spa merkezinin ıslak alanları, 40 ila 100 derece arasında değişen sıcaklıklara sahip ve her konumda farklı teknolojilerle donatılmış farklı araçlara rastlayabiliyorsunuz. Örneğin, salt jacuzzi alanında tuzlu suyun vücudunuzu iyileştirici etkisiyle karşılaşırken; Jet Pool 117 alanında 117 farklı jet ile dinamik bir havuzda rahatlatıcı masaj etkisinin tadına varabilmektesiniz.

Richmond Nua Wellness - Slim Fit

Tatilinizi yaparken sağlıklı yaşamanızı amaçlayan Richmond Nua içerisinde, hem zayıflamaya hem de sıkılaşmaya yönelik iki hizmet bulunmakta. Nua Slim, fazla kilolarından kurtulmak isteyen konuklar için geliştirilmiş özel programken, Nua Fit kişiye özel sıkılaşma programı olarak sunuluyor. Doğal içerikli beslenme programından tutun da, kalıcı bir biçimde sıkılaşmaya ve fit olmaya kadar pek çok vaadi yerine getiren nitelikli uzmanları ile Richmond’da sağlıklı yaşama merhaba diyebilmeniz hiç de zor değil.

Adrina Termal Health

Adrina Termal Otel - Genel

Adrina Termal, özellikle İstanbul ya da çevresinden kısa sürede ulaşabileceğiniz, yakın konumdaki tatil yörelerinden biri olan Güre’de, harika bir konaklama fırsatı sunuyor. Adrina Termal, sizi hem denizin hem de termal suların bulunduğu Güre’de, kusursuz bir tatil için ağırlamaktan memnuniyet duyuyor.

Tesis içerisinde pek çok konaklama seçeneği mevcut. Deniz, havuz ve Kaz Dağları manzaralı bu odalarda, huzurlu bir konaklama deneyimi yaşayabilirsiniz.

Tesis, yarım pansiyon konsepti ile hizmet vermekte ve bakıldığında pek çok restoran, pastane ve bara sahip. Sabah kahvaltısı ve akşam yemeklerinizi, İda Restoran’da yapabilmeniz mümkün. Açık büfe olarak sunulan bu öğünlerde, Türk ve dünya mutfaklarından harika lezzetler tadabilirsiniz. İsteğe göre açılabilen İtalyan Restoran ise bilhassa dünyadan lezzetler sunuyor. Dilerseniz öğle yemeklerinizi bu restoranda yiyebiliyorsunuz.

Adrina’da hem açık hem de kapalı havuzlar var. Bay ve bayan ayrı ya da karma şeklinde düzenlenen bu havuzlarda ailenizle, eşinizle ya da tek başınıza eğlenebilir, ek olarak Pool Bar’da harika kokteyller ve atıştırmalıklar tadabilirsiniz. Farklı konu başlıklarında görüşmek üzere…

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz