Ülkemizin en çok turist ağırlayan merkezlerinden Antalya, her konsepte uygun otelleriyle bütün beklentileri karşılayabilen bir tatil cenneti. Bu doğa harikası şehrimiz genellikle lüks otelleri ve plajlarıyla ön planda olsa da, tarihi dokusuyla da keşfedilmesi gereken bir bölge. Bu yazımızda Antalya’nın en iyi tarihi butik otellerini sizler için kaleme aldık. Eğer Akdeniz’in sularında serinlerken tarihi dokudan da uzaklaşmak istemiyorsanız, yazımızı okuyarak bu tarihi butik otelleri keşfetmenizi öneriyoruz.

Alp Paşa Butik Otel

alp-pasa-konagi-genel-1

Antalya’da tarih denince akla gelen ilk yer, birçokları için Kaleiçi’dir. Sizleri Kaleiçi’nin en güzel otellerinden biriyle tanıştıracağız. 18. yüzyıldan kalma yenilenmiş bir Osmanlı konağı olan Alp Paşa Butik Otel; yat limanı, plaj, şehir merkezi, alışveriş merkezleri ve Hadrian Kapısı’na (Üçkapılar) yakınlığıyla dikkat çekiyor.

alp-pasa-konagi-genel-3

Alp Paşa Butik Otel, otantik Osmanlı konaklarının birleşiminden oluşuyor. Misafirlerine şehrin merkezinde sakin ve bir o kadar gösterişli konaklama imkanları sunan tesiste her oda ve süitin kendine has orijinal mimari detayları bulunuyor.

alp-pasa-konagi-genel-2

Otelin kapalı ve açık restoranlarıda dünya ve Türk mutfağının en leziz örneklerini tadabilir, dinlenmek için açık havuz, jakuzi ya da Türk Hamamı’ndan faydalanabilirsiniz. Ayrıca, geniş bir bahçeye sahip olan tesisin açık hava müzesinde huzurun ve sessizliğin keyfini çıkarabilirsiniz.

alp-pasa-konagi-pasa-suit

Misafirlerine Osmanlı tarzında lüks odalar, süitler ve villalar sunan otel, sıra dışı butik otel deneyimi vadediyor! Tesiste tercih edebileceğiniz konaklama seçenekleri şunlar: Standard oda, Deluxe Oda, Deniz Manzaralı Oda, Osmanlı Paşa Süiti, Aile Odası, Regency Süits, Villa Anatolia ve Villa Emperor.

Tuvana Otel – Antalya

tuvana-otel-genel-1

Yazımızın başında da altını çizdiğimiz gibi, Antalya çok farklı konseptlere cevap verebilen bir tatil cenneti. Şehir merkezinde tarih kokulu bir mimari yapı içinde lüks ve konfordan vazgeçmek istemiyorsanız, sizi Tuvana Otel’i detaylı bir şekilde incelemeye davet ediyoruz.

tuvana-otel-genel-3

Tuvana Otel; eski kent bölgesi Kaleiçi’nin kalbinde yer almakta olup, 18. yüzyıl döneminin en dikkat çekici konaklarının restore edilerek büyüleyici bir butik otel haline getirilmesiyle hizmete açılmış.

tuvana-otel-genel-2

Tesis, dönemin en özel konaklarını bünyesine katarken; dönemin mimari yapısına sadık kalınarak yapılan restorasyonlarla çağın en lüks ve modern özellikleriyle donatılmış. Çok özel bir bahçeye sahip olan otelin havuzunda serinleyerek güneşin tadını çıkarırken, el yapımı doğal taş ve mozaiklerle bezenmiş, etrafı palmiye ve begonvillerle çevrili havuzunda doğal güzelliklere doyabilirsiniz. Ayrıca bahçe barda hazırlanan kokteyllerle, bu eşsiz doğanın tüm güzelliklerine renk katabilirsiniz.

tuvana-otel-genel-4

Tuvana Otel, dünyaca ünlü yemekleri, miksoloji kokteylleri, craft biraları ve özel seçilmiş şarapları ve etkileyici sunumlarıyla sizleri büyüleyecek hizmetler sunuyor. Tesiste yer alan Seraser Fine Dining Restaurant, il Vicino Pizzeria, Pio Gastro Bar & Bistro ve Kaftan Restaurant, sizlere gastronomi dünyasınını kapılarını sonuna kadar açıyor.

tuvana-otel-genel-5

Tüm detayları en ince ayrıntısına kadar düşünülmüş konsepti; benzersiz ambiyansı, özenli restorasyonu, ödüllü restoranları ve birçok etkileyici özelliğiyle öne çıkan otel, misafirlerini harika bir deneyime davet ediyor.

tuvana-otel-suit-1

Tesis konuklarına; ekonomik oda, standart oda, premier oda, superior oda, prestige oda, deluxe oda ve pascha odası seçeneklerini sunuyor. Siz de bu oda tiplerinden birini seçerek Antalya tarihinin merkezinde büyüleyici bir tatil yapabilirsiniz!

Aspen Hotel

aspen-otel-genel-1

Sizi Akdeniz’in serin sularından alıp tarihi bir yolculuğa çıkarak otellerden bir tanesi de Aspen Otel, Antalya. Kaleiçi’nde 1500 m2 alana kurulu 3 kat ve 27 odadan oluşan bu tarihi otel, bir üst kata inşa edilen ek 14 odasıyla hizmet veriyor.

aspen-otel-genel-2

Otel, Kaleiçi’nin tarihi dokusu ve kültürel özelliklerini yansıtan projesiyle çağdaş otelcilik anlayışının tüm konforunu harmanlayarak misafirlerini ağırlıyor. Konuklarına çok farklı oda seçenekleri sunarak her beklentiye cevap verebilen tesisin odalarından Kaleiçi, Yat Limanı ve Toroslar’ın doyumsuz güzelliklerini seyredebilme imkanı bulabilirsiniz.

aspen-otel-genel-4

Misafirlerine dünya ve Türk mutfağından eşsiz lezzetler sunan Aspen Otel – Antalya,  huzur ve sessizlik arayanları keyif dolu bahçesinde ağırlıyor.

aspen-otel-genel-3

Tesiste 36 adet standart oda, 3 junior süit ve 1 adet de aile odası bulunmaktadır. 15 ile 20m2 arasında değişen standart odalar iki yetişkin ve 1 çocuk , 30m2’lik junior süitler 3 kişi, 40m2’lik aile süiti ise 4 kişi kapasitelidir.

Deja Vu Otel Kaleiçi

dejavu-otel-genel-1

Kaleiçi’nde yer alan bir başka tarih kokulu otel de Deja Vu Otel Kaleiçi. Yeşillikler içinde Osmanlı tarzında yenilenmiş mimarisiyle konuklarını ağırlayan tesis, sadece 15 odadan oluşuyor. Oda kahvaltı konseptinde hizmet veren otel, şehrin merkezinde yeşillik, sessizlik ve huzur dolu bir deneyim vadediyor.

dejavu-otel-genel-2

2017 yılında Osmanlı konağı mimarisine sadık kalınarak yenilenen tesis, Akdeniz’in merkezinde tarihi bir yolculuğa çıkmanızı sağlıyor. Açık havuz, otopark ve sauna hizmetleri de sunan otel, çok farklı konseptlerdeki oda seçenekleriyle misafirlerini ağırlıyor.

dejavu-otel-genel-4

Deja Vu Otel’de konaklama için Standart Oda Deniz Manzaralı Single, Standart Single, Deluxe Oda Single, Standart Twin, Deluxe Oda Double&Triple, Standart Oda Deniz Manzaralı Double, Standart Double ve Standart Oda Triple seçenekleri sunuluyor.

dejavu-otel-genel-3

Eğer siz de Antalya’nın merkezinde tarihi bir yolculuğa çıkmak istiyorsanız, Deja Vu Otel Kaleiçi’nde kendinize uygun odayı seçerek unutulmaz bir tecrübe yaşayabilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz