Yurtdışı seyahatlerinde akıllara Londra, New York, Paris, Barcelona, Amsterdam, Roma gibi büyük şehirler gelir nedense. Aslında dünya üzerinde bu büyük şehirler dışında keşfedilmeyi bekleyen o kadar çok yer var ki, liste yapmaya ne kağıt yeter ne de zaman. Tatil Dükkanı Blog’ta, birçok kişinin daha önce hiç duymadığı bir şehri detaylı bir şekilde inceleyeceğiz. Muhteşem doğası ve çok eskilere uzanan tarihi dokusu ile büyüleyen İspanya’nın Oviedo kenti, mutlaka keşfetmeniz gereken yerlerin başında geliyor.

Eğer siz de alışılagelmişin dışında farklı yerleri keşfetmeyi seviyorsanız, kültür, tarih ve doğayı bütünleştiren kusursuz bir merkez olan Oviedo’nun öne çıkan özelliklerini birlikte öğrenmeye başlayalım! Ek olarak, İspanya’nın Doğa Harikası: Picos de Europa Milli Parkı başlıklı yazımızı okuyarak İspanya’nın bir diğer önemli merkezi hakkında da detaylı bilgi sahibi olabilirsiniz. Eğer hazırsanız Oviedo ile tarihte yolculuğa başlayabiliriz.

İspanya’nın kuzeyinde yer alan Asturias özerk bölgesinin başkenti Oviedo tarihi dokusu ve zengin kültürel yapısı ile dikkat çekiyor. Bunların dışında muhteşem doğal güzellikleriyle de öne çıkan bu özel şehir, ziyaretçilerini kendine hayran bırakıyor. Etrafı dağlarla çevrili olan bu özel şehrin nüfusu yaklaşık olarak 200 bin kişi. Ancak tam anlamıyla bir kültür merkezi olması nedeniyle birçok kongre ve etkinliğe ev sahipliği yapan Oviedo’nun nüfusu yoğun ziyaretçi sayısı nedeniyle yıl boyunca bu rakamın oldukça üstünde oluyor.

Oveido Katedrali

Köklü tarihi 8. yüzyıla kadar uzanan Oviedo, 792’de dönemin kralı II. Alfons’un sarayını bu kente taşımasıyla birlikte kraliyetin başkenti ilan edilmiş. Orta Çağlar’da da önemli bir kültür merkezi olan Oviedo Santiago de Compostela Hac yolu üzerinde bulunuyor. Şehrin günümüzde sahip olduğu tarihi ve mimiari eserler de bin yıllık geçmişe dayanıyor.

Oviedo’nun en güçlü olduğu noktalardan bir tanesi de şehrin adını taşıyan üniversitesi. Tam anlamıyla bir üniversite şehri olan Oviedo önemli bir öğrenci nüfusuna sahip. Oviedo Üniversitesi 1534 yılında kurulmuş ve o dönemden bu yana ayakta kalmayı başarmış. Şehirde ayrıca, tarihi ve kültürel dokuyu yansıtan birçok müze ve “Asturya Araştırma Enstitüsü” de bulunuyor.

Doğal güzellikleriyle büyüleyen şehrin en önemli cazibe merkezlerinden bir tanesi de Campo de San Francisco Parkı şüphesiz! 60 bin metre karelik bir alanı bulunan bu özel park birçok ektivite ve etkinliğe ev sahipliği yapıyor. Oviedo şehrinin buluşma noktası olarak da kabul edilen Campo de San Francisco Parkı keyifli vakit geçirmek ve doğayla bütünleşmek isteyenler için biçilmiş kaftan!

Dağlar ve denizlerle çevrili muhteşem doğasıyla birlikte yoğun bir kültürel ve tarihsel yapıya sahip olan Oviedo şehri farklı yerleri keşfetmek isteyenlerin mutlaka görmesi gereken yerler arasında yer alıyor. Eğer siz de doğayla bütünleşirken farklı tarihi ve kültürel dokulara tanıklık etmek istiyorsanız rotanız Oviedo olsun!

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz